Yilin son TEKNOFEST'i yarin Izmir'de basliyorHalil Sahin

Yilin son TEKNOFEST'i yarin Izmir'de basliyorHalil Sahin

IZMIR (AA) - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in bu yilki üçüncü ve son etabi yarin Izmir'de baslayacak.

Izmir Çigli Havalimani'ndaki festival, 1 Ekim'e kadar teknoloji meraklilariyla bulusacak.

Festival, teknoloji yarismalari, hava gösterileri, konserler, söylesiler ve bilim sovlari basta olmak üzere çok sayida bilim ve kültür sanat etkinligine ev sahipligi yapacak. Teknoloji ve girisim yarismalari da düzenlenecek.

Etkinlik süresince her gün ögleden önce ve ögleden sonra olmak üzere iki kez gerçeklestirilecek "Sahne Senin" etkinligi ile müzikseverler, sahne deneyimi yasayabilecek.

Festival heyecanina ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayitlarini TEKNOFEST internet sitesi ile mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

- Ulasim için toplu tasima öneriliyor

TEKNOFEST için ziyaretçilerin, özel araç yerine rayli sistem, deniz yolu ve belediye otobüslerini tercih etmeleri önerildi.

ESHOT'un, festival alanina IZBAN Ulukent ve Egekent istasyonlari ile Bostanli Iskelesi'nden ring seferleri düzenleyecegi, dileyenlerin, bisikletleriyle de festival alanina ulasabilecegi belirtildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yilinda üç büyük sehirde düzenlenmesi karari alinan festivalin Istanbul etabi 27 Nisan-1 Mayis'ta, Ankara etabi 30 Agustos-3 Eylül'de yapilmisti.

Istanbul'daki festival, 2,5 milyonu asan ziyaretçisiyle "dünyanin en büyük organizasyonu" olarak tarihe geçmisti. Ankara Etimesgut Havalimani'nda düzenlenen festivali ise 943 bin kisinin ziyaret ettigi bildirilmisti.