Yesil Sol Parti'li Gergerlioglu, emekli maaslarinin artirilmasini istediIsmail Çimen

Yesil Sol Parti'li Gergerlioglu, emekli maaslarinin artirilmasini istediIsmail Çimen

TBMM (AA) - Yesil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu, "emeklilerin açlik siniri altinda kalan maaslarinin insani yasam düzeyine getirilmesi gerektigini" söyledi.

Gergerlioglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, TBMM'nin yeni yasama yili açilisinda yaptigi konusmada, toplumun birçok kesiminin bekledigi müjdeli haberleri vermedigini ve hayal kirikligina neden oldugunu ileri sürdü.

Cumhurbaskani Erdogan'in konusmasinda, sayilari 15 milyonu bulan emeklilere ve diger dar gelirli gruplara yönelik hiçbir müjdesini duymadiklarini belirten Gergerlioglu, "15 milyonun üzerinde bir kitlenin büyük bir beklentisi vardi. Emekliler çok zor kosullarda yasiyor. Asgari ücretin altinda bir maas ile yasam mücadelesi veriyorlar. Çogunlugu 7 bin 500 ila 10 bin lira arasinda maas alan emekliler, asgari ücretin bile altinda kalan bu rakamlarla nasil geçinecek, anlamak oldukça zor." dedi.

Gergerlioglu, emeklilerin bu sartlarda yasamalarinin mümkün olmadigini savunarak, "Bu dönemde 7 bin 500 lira ile geçim mümkün olabilir mi? Emekliye bu reva görülmemeli. Bu sözlerimiz birçok memur arkadasimiz için de geçerli. Memurlar, emekli olmak istiyor ama sefalet ücretine mahkum olmaktan korktuklari için olamiyorlar. Açlik sinirinin 12 bin lira oldugu bir yerde emekli maaslarinin 7 bin 500 lirada kalmasi kabul edilemez. Mutfakta kullanilan tüp bugün 580 lira olmus. Emekliler açliktan ölsün mü? Emeklilerin açlik siniri altinda kalan maaslari insani yasam düzeyine getirilmeli." diye konustu.