Yesil Sol Parti, seçim bildirgesini tanitti: Hüseyin Cem Dagistanli- "Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançli ve çok dilli yapisina uygun yeni bir demokratik anayasayi, demokratik katilim ve toplumsal müzakereyle yazmak için biz haziriz"

Yesil Sol Parti, seçim bildirgesini tanitti: Hüseyin Cem Dagistanli- "Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançli ve çok dilli yapisina uygun yeni bir demokratik anayasayi, demokratik katilim ve toplumsal müzakereyle yazmak için biz haziriz"

ANKARA (AA) - Yesiller ve Sol Gelecek Partisi (Yesil Sol Parti), 14 Mayis'taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik hazirliklarin tanitildigi programda, seçim bildirgesini açikladi.

Çankaya'da bir otelde düzenlenen programda, HDP Es Genel Baskanlari Mithat Sancar ve Pervin Buldan, açis konusmasi yapti.

Seçimlere Yesil Sol Parti ile girme karari aldiklarini hatirlatan Sancar, hakikat yolunda yürümek için bir arada bulunduklarini ve korku duvarlarini yikacaklarini belirtti. Sancar, "Esit ve özgür yurttasliga dayali 'demokratik cumhuriyet' yolunu açmak için, korkuya karsi cesareti büyütmek ve yaymak için buradayiz" dedi.

HDP'nin önüne engeller çikartildigini vurgulayan Sancar, "Dogayi sömürgelestiren, kadini kölelestiren, gençligi esir alan bu düzeni degistirmek için buradayiz. Ve gelecegi hep birlikte esit, özgür bir demokratik cumhuriyet çatisi altinda kurmak için kararliyiz." diye konustu.

HDP Es Genel Baskani Buldan da siyaset yapmalarini engellemeye çalisanlarin basarisiz olduklarini belirterek, "Bizler ise basardik, büyük yol aldik ve halkimizi, halklarimizi asla seçeneksiz birakmadik. Sesimizi çogalttik, yan yana gelislerimizi, ittifaklarimizi büyüttük." ifadesini kullandi.

14 Mayis seçimlerine sayili günlerin kaldigini animsatan Buldan, seçimlerin, yeni bir dönemin ve büyük bir degisimin baslangici olacagini dile getirdi.

Tutuklu bulunan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas da toplantiya yazili mesaj gönderdi.

- "Kürt sorununun çözüldügü bir yüzyil için buradayiz"

Programda, Türkçe ve Kürtçe seçim sarkilarinin tanitilmasinin ardindan Yesil Sol Parti Es Sözcüleri Çigdem Kiliçgün Uçar ve Ibrahim Akin, hazirlanan seçim bildirgesinin bir kismini okudu.

Bildirgede, "Meclisin muhataplarla diyalog kurdugu ve demokratik müzakere yöntemleriyle Kürt sorununun çözüldügü bir yüzyil için buradayiz." denildi.

"Ekonomi Programi" ile yoksulluk ve issizlikle mücadele edilecegi kaydedilen bildirgede, "Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançli ve çok dilli yapisina uygun yeni bir demokratik anayasayi, demokratik katilim ve toplumsal müzakereyle yazmak için biz haziriz." ifadeleri yer aldi.

Program sonunda, 74 sayfalik seçim bildirgesi katilimcilara dagitildi.