Yelkende SCHÜCO-BAYK Kis Trofesi'nin dördüncü ayak yarislari tamamlandiOsman URAS

Yelkende SCHÜCO-BAYK Kis Trofesi'nin dördüncü ayak yarislari tamamlandiOsman URAS

MUGLA (AA) - Mugla'nin Bodrum ilçesinde, Bodrum Açik Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafindan düzenlenen SCHÜCO-BAYK Kis Trofesi'nin 4'üncü ayagi ödül töreniyle sona erdi.

Yedi etaptan olusan organizasyonun dördüncü ayak yarislarina 28 teknede 250 sporcu katildi. Her ayagi iki günü kapsayan organizasyonda, dün olumsuz hava sartlari nedeniyle tekneler denize açilamadi. Yelkenciler, ikinci gün ise önce yaklasik 9 millik samandira rotada ardindan da 17 milli cografi rotada mücadele etti.

Yarisçilardan Mehmet Ziya Telli, AA muhabirine, 23 yildir yelken yarislarina katildigini söyledi.

Telli "Bugün iki yaris yaptik. Hava her seyiyle uygundu. Gayet güzel yaristik. Sportmence bir yaris oldu. Kazasiz belasiz bitirdik çok mutluyuz." dedi.

Ankara'dan katilan Derya Dinçer de, yarislarin heyecanli ve güzel geçtigini ifade etti.

Ikinci gün yarislarinin ardindan ödül töreni düzenlendi. Marina Yacht Club'daki ödül töreni, Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler anisina saygi durusuyla basladi. Törende, üç sinif ve farkli kategorilerde dereceye girenler açiklanarak kupalari verildi.

IRC-A'da "Lemon", IRC-B 1'de "Strekoza", IRC-B 2'de "Aurora X- Schüco", IRC-B 3'de "Layd Sollare" ekipleri birincilik elde etti.

Destek 1'de ise "Singlestar", destek 2'de de "Moana-Ankara Yelken Kulübü" ekibi birinci oldu.

Organizasyon 1-2 Nisan'da 5'inci ayak yarislariyla devam edecek.