YSK, cumhurbaskani adaylarinin bagis ve yardim toplamak için döviz hesabi açabileceklerine hükmettiSerdar Açil

YSK, cumhurbaskani adaylarinin bagis ve yardim toplamak için döviz hesabi açabileceklerine hükmettiSerdar Açil

ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaskani adaylarinin bagis ve yardim toplamak için döviz hesabi açabileceklerine karar verdi.

Resmi Gazete'de yayimlanan kararda, CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoglu tarafindan gönderilen dilekçede, Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, cumhurbaskani adaylarinin bagis ve yardim toplamak için döviz mevduat hesabi açtirip açtiramayacaklari konusunda hüküm verilmesinin istendigi belirtildi.

Basvurunun incelendigi bildirilen kararda, Cumhurbaskani Adaylarina Yapilacak Yardim ve Bagislar ile Adaylarin Mal Bildirimine Iliskin Usul ve Esaslari Gösterir 201 Sayili Genelge'ye göre, adayligin kesinlesmesinden itibaren adaylarin yalnizca Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan gerçek kisilerden yardim ve bagis alabilecekleri, yabanci devletler, uluslararasi kuruluslar, tüzel kisiler ile Türk uyrugunda olmayan gerçek kisilerden yardim ve bagis alamayacaklari hatirlatildi.

Bir kisinin her bir adaya yapabilecegi nakdi yardim miktarinin, en yüksek devlet memuruna verilen ödemenin aylik bürüt tutari geçemeyecegi vurgulanan kararda, adaylarin 7 bin liraya kadar nakdi yardimi makbuz karsiliginda, 7 bin liranin üzerindeki yardimlari ise seçim hesabi olarak açtirdiklari ve YSK'ye bildirdikleri banka hesaplarina kabul edebilecekleri belirtildi.

Bagis ve yardimlarin, sadece seçim harcamalarinda kullanilabilecegini hatirlatan YSK, cumhurbaskani seçiminde adaylarin, Cumhurbaskani Adaylarina Yapilacak Yardim ve Bagislar ile Adaylarin Mal Bildirimine Iliskin Usul ve Esaslari Gösterir 201 Sayili Genelge'de yer alan esaslar çerçevesinde bagis ve yardim toplamak için döviz hesabi açtirmalarini uygun buldu.

YSK'nin bu karari, 201 Sayili Genelge'ye "Döviz ile Yapilacak Yardim ve Bagislar" basligi ile eklendi.