"Winter Run Istanbul"da deprem bölgesine yardim için kosulacakHilmi Sever

"Winter Run Istanbul"da deprem bölgesine yardim için kosulacakHilmi Sever

ISTANBUL (AA) - Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ve 19 Mart Pazar günü gerçeklestirilecek uluslararasi yol kosusu "Winter Run Istanbul"da deprem bölgesine yardim ve dayanisma için kosulacak.

Bagdat Caddesi'nde düzenlenecek organizasyona 12 ülkeden 3 bin sporcu katilacak.

Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun destegiyle Dust Event tarafindan organize edilen Winter Run Istanbul, Saskinbakkal etkinlik alanindan baslayip Bagdat Caddesi'nden geçerek 10 kilometrelik parkurda gerçeklestirilecek. Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasinda yardim ve dayanisma kosusu olarak güncellenen Winter Run Istanbul'da elde edilecek bilet gelirleri, deprem bölgesine gönderilecek.

Etkinligin koordinatörlügünü üstlenen Avrupa Birligi Spor Elçisi rekortmen milli atlet Batuhan Bugra Eruygun, sunlari söyledi:

"Winter Run etkinligini Türkiye'de ilk defa düzenliyoruz. Yasadigimiz afet sonrasinda buruk bir sekilde gerçeklestirecegimiz organizasyonumuzla yaralari sarmak için yogun çaba sarf ediyoruz. Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun destegiyle düzenleyecegimiz organizasyonu, yardim ve dayanisma kosusu olarak gerçeklestirmeye karar verdik. 100 kisilik ekibimizle son haftaya kadar çok çalistik, çok emek verdik. Türkiye'de yapilmamis olan etkinlikleri yapmaya ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edecegiz. Bizimle kosacak 3 bin sporcumuza destek veren kurumlarimiza ve markalarimiza tesekkür ediyorum."