Visa Avrupa Inovasyon Programi'nin 2023 dönemi için basvuru süreci basladiErgin Garip- Visa Güney Avrupa Is Gelistirme Baskani Jak Telyaz: - "Visa Avrupa Inovasyon Programi, yerel bir program olmaktan çikip artik Güney Avrupa'daki 7 pazari kapsayan bölgesel bir programa evrildi"

Visa Avrupa Inovasyon Programi'nin 2023 dönemi için basvuru süreci basladiErgin Garip- Visa Güney Avrupa Is Gelistirme Baskani Jak Telyaz:
- "Visa Avrupa Inovasyon Programi, yerel bir program olmaktan çikip artik Güney Avrupa'daki 7 pazari kapsayan bölgesel bir programa evrildi"

ISTANBUL (AA) - Visa ve Hackquarters, Visa Innovation Program Europe'un (Visa Avrupa Inovasyon Programi) 2023 dönemi için 7 ülkede basvurularin basladigini duyurarak finteklere çagrida bulundu.

Visa'dan yapilan açiklamaya göre, basvurular, 14 Nisan'a kadar açik olacak ve fintekler visainnovationprogram.com adresinden programa basvuruda bulunabilecek.

Visa Avrupa Inovasyon Programi'na bu yil dahil olacak fintekler, 2023 dönemi için belirlenen 5 tema etrafinda ürün veya çözüm gelistirecek. Bu temalar; yeni dönem için yeni nesil ödeme deneyimleri, is yerleri ve KOBI'lerin güçlendirilmesi, akilli ve sürdürülebilir gelecek, yeni ödeme akislari ve gömülü finans olarak belirlendi.

Programin Türkiye ayagi, bir girisim hizlandirma programi ve kurumsal inovasyon ortagi olan Hackquarters is birliginde hayata geçiriliyor. Türkiye'de 2019 yilindan beri yürütülen program, basariyla tamamlanan 4 dönemin ardindan bu yilki 5. döneminde Türkiye’den 5 finteki agirlamaya hazirlaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Visa Güney Avrupa Is Gelistirme Baskani Jak Telyaz, sunlari kaydetti:

"Visa olarak inovasyon yoluyla yeni ödeme yöntem ve sekillerini her gün daha da iyilestirmek ve daha erisilebilir hale getirmek için çalisiyoruz. Visa Avrupa Inovasyon Programi, yerel bir program olmaktan çikip artik Güney Avrupa'daki 7 pazari kapsayan bölgesel bir programa evrildi. Geçtigimiz yil Türkiye'deki ekibimiz ve Hackquarters ile birlikte ülkemizde elde ettigimiz know-how ve deneyimi, bölgesel genislemenin ilk adimi olan Ispanya'ya aktardik. Visa'nin küresel agi sayesinde fintekleri yurt disinda yeni pazarlara açmak için essiz bir konumdayiz. Tüm fintekleri yeni dönemde Visa Avrupa Inovasyon Programi'nin bir parçasi olmaya ve girisimlerini daha da ileriye tasimaya davet ediyoruz."

- "Yerel fintek kesfedebilecek ve onlari güçlendirebilecegiz"

Program ortagi Hackquarters'in Kurucusu Kaan Akin da startup ekosistemini destekleyen Hackquarters olarak fintek kurucularinin en yenilikçi kurumsal ortaklarla baglanti kurmasi için tutkuyla çalistiklarini belirtti.

Hackquarters olarak, Visa Avrupa Inovasyon Programi'nin uygulayicisi ve küresel bir finans lideriyle fayda yaratmaya dayali bu is birligini genisletmeye devam ettiklerini aktaran Akin, sunlari kaydetti:

"Fintech girisimlerinin islerini büyütmelerine yardimci olan Visa Avrupa Inovasyon Programi, küresel bir inovasyon agina, finansa ve is uzmanligina erisim saglarken ayni zamanda somut sonuçlar ile müsteri deneyimlerini yeniden sekillendiriyor. Yerel ekonomi ve inovasyon ekosistemi üzerinde olumlu bir etki birakarak Türkiye'de enerji dolu bir fintech aginin olusturulmasini saglayan Visa Inovasyon Programi'nin Avrupa'ya açildigini görmekten büyük heyecan duyuyoruz."

Visa Güney Avrupa Bölge Genel Müdürü Bea Larregle ise daha kapsayici ekonomiler insa etmek ve ekonomilerde büyüme için is birligine dayali inovasyonu desteklemekte kararli olduklarini belirterek, "Programin simdiye kadar elde ettigi basarili sonuçlardan sonra bu yeni dönemde Kibris, Yunanistan, Italya, Malta, Portekiz, Ispanya ve Türkiye'yi kapsayacak sekilde genisledigini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu sayede Avrupa'da ödemelerin ve ticaretin gelecegini sekillendirmeye aday daha fazla yerel fintek kesfedebilecek ve onlari güçlendirebilecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- Toplam 1.300 saatlik mentorluk hizmeti sunuldu

Verilen bilgiye göre, Visa Avrupa Inovasyon Programi, 2019'dan bu yana Güney Avrupa'daki fintek ekosistemini hizlandiriyor. Program; katilimci finteklere Visa'nin uluslararasi düzeydeki is ortaklari, e-para kuruluslari, bankalar, is yerleri, hükümetler ve diger yüksek profilli kuruluslardan olusan küresel agina ve yeni pazarlara hizlandirilmis bir erisim sunarak bu finteklerin çözümlerini test edip pilot asamasina getirmelerini ve ticarilestirme asamasina daha hizli ulasmalarini sagliyor.

2022 yilinda 4 ülkede uygulanan program süresince 900'den fazla basvuru alindi, 72 girisim mezun edildi ve 68 pilot çalisma basariyla hayata geçirildi.

Program boyunca fintekler uluslararasi bir mentor ve uzman havuzuna erisiyor. Ayni zamanda deger tekliflerini gelistirmek, yeni çözüm senaryolarini tanimlamak, yeni teknolojileri uygulamak ve yeni is firsatlarina erismek için tasarim odakli düsünme koçlari ile çalisacak.

Katilimci fintekler ayrica, yatirimcilar ve risk sermayesi fonlariyla da etkilesime girecek. Bugüne dek Visa Avrupa Inovasyon Programi, toplam 1.300 saatlik mentorluk hizmeti sundu ve katilimci fintekler 84 yatirim turuna girerek 350 milyon avrodan fazla yatirim aldi.

Programin ilk katilimcilarindan biri olan Bulgaristan'dan Payhawk, 2022 yilinda unicorn olma basarisini gösterdi.