Venezuela, Çin'in yardimiyla Ay'a ilk astronotunu göndermeyi planliyorAleyna Çil

Venezuela, Çin'in yardimiyla Ay'a ilk astronotunu göndermeyi planliyorAleyna Çil

ANKARA (AA) - Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, Çin ile yapilan ikili anlasmalar kapsaminda Venezuela'nin ilk astronotunu Ay'a göndermeyi planlandigini açikladi.

Venezuela News'in haberine göre, Maduro, Pekin ziyareti sirasinda düzenledigi basin toplantisinda, ülkesinin Çin'in Ay misyonuna katilacagini söyledi.

Beraberindeki heyetle Çin'de temaslarda bulundugunu belirten Maduro, iki ülkenin isbirligi anlasmalari kapsaminda ilk kez bir Venezuela vatandasinin yakin zamanda Ay'a gönderilmesinin planlandigini bildirdi.

Maduro, ülkesinin Çin ile pek çok alanda isbirligini gelistirmeyi istedigini kaydederek, "Buradaki Çin okullarinda çok yakinda Venezuelali gençler astronot egitimi alacak." ifadesini kullandi.

Öte yandan, Çin tarafi Maduro'nun bu açiklamalarini dogrulamadi.

Maduro ve mevkidasi Si Cinping arasindaki görüsmeler sonrasinda, ülkeler arasindaki iliski seviyesinin "her kosulda stratejik ortakliga" yükseltildigi bildirilmisti.

Taraflar arasindaki görüsmede ayrica, ticaret, finans, uzay arastirmalariyla petrol ve madencilik sahalarinda isbirliginin artirilmasi konusunda mutabakata varilmisti.

Venezuela, Çin ve Rusya öncülügünde Ay'a kalici üs insa etmeyi hedefleyen Uluslararasi Ay Arastirma Istasyonu'na davet edilen ilk Latin Amerika ülkesi olmustu.