Vatandaslar seçmen kütük kayitlarini incelemeye basladiFatih Ulas

Vatandaslar seçmen kütük kayitlarini incelemeye basladiFatih Ulas

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliskin seçmen listelerinin muhtarliklarda askiya çikarilmasinin ardindan vatandaslar, seçmen kütük kayitlarini incelemeye basladi.

Muhtarlik bölgesi aski listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere iliskin aski listeleri, bugün saat 08.00 itibariyla ilçe seçim kurullarinda askiya çikarildi.

Listeler, 2 Nisan'da askidan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Ümraniye Atatürk Mahallesi Muhtari Temel Mert, AA muhabirine yaptigi açiklamada, seçmen listelerini dün Ilçe Seçim Kurulundan teslim aldiklarini belirterek, bugün itibariyla listeleri vatandasin incelemesine açtiklarini söyledi.

Mert, 30 yildir muhtarlik yaptigini dile getirerek, "Listeleri 3 Nisan'da seçim kuruluna teslim edecegiz. Vatandas gelecek, listelere bakacak. Biz onlara yardimci olacagiz. Listede isimleri yoksa, nüfus müdürlügüne gönderecegiz. Ilçe seçim müdürlügünün nüfus müdürlügünde elemanlari var. Bu konuda kaydi olmayan arkadaslara yardimci olacaklar." diye konustu.

- "e-Devlet'ten de bakilabiliyor"

Esenevler Mahalle Muhtari Dursun Yilmaz ise üç dönemdir muhtarlik yaptigini anlatarak, "Seçimlerimiz ülkemize, devletimize, milletimize hayirli olsun. Listelerimizi aldik, askiya çikardik. Arkadaslar, komsular e-Devlet'ten de bakabiliyor, gelip buradan soranlar da oluyor." dedi.

Seçmen listesinden adini ve aile bireylerini kontrol etmek için muhtarliga gelen Ahmet Özdemir, "Sabah haberlerde seçmen kütüklerinin asildigini duydum. Muhtarliga geldim, ismimi arayip buldum. Ailecek hepsini kontrol ettim. Sikinti yok. Vatana, millete hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Ismini muhtarliktan kontrol eden Necmi Kayir da "Seçmen kütük kayitlarina bakmaya geldim. Ismimi buldum, herhangi bir sorun yok. Vatana, milletimize hayirli olsun insallah." seklinde konustu.