Van'da misafir edilen depremzede çocuklar at çiftliginde eglendiOrhan Saglam

Van'da misafir edilen depremzede çocuklar at çiftliginde eglendiOrhan Saglam

VAN (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan aileleriyle Van'a gelen çocuklar, düzenlenen sosyal etkinlikler kapsaminda at çiftliginde vakit geçirdi.

Van Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Çitören Mahallesi'ndeki Abdulhakim Arvasi Dini Ihtisas Merkezi'nde misafir edilen ailelerin çocuklari, Edremit ilçesindeki Olimpik Binicilik Tesislerine getirildi.

Burada egitmenler esliginde ata binen çocuklar ve aileleri, eglenceli anlar yasadi.

Malatya'dan ailesiyle Van'a gelen Murat Kas, düzenlenen etkinlik kapsaminda kiziyla at çiftligine geldiklerini söyledi.

Çocuklarin deprem psikolojisinden kurtulmalari için bu tür etkinliklerin önemli oldugunu belirten Kas, "Büyük bir deprem yasadik. Van'daki kurum ve kuruluslar da bize ciddi anlamda destek oldu. Her türlü ihtiyacimiz karsilaniyor. Herkese tesekkür ederim. En kisa zamanda memleketimize dönecegiz." diye konustu.

Hatay'dan gelen 15 yasindaki Çetin Demir, "Van Il Kültür ve Turizm Müdürlügü bizi at çiftligine getirdi. Deprem çok kötü bir sey, Allah bir daha göstermesin. Van'da yapilan etkinlikler bize moral oluyor." dedi.

16 yasindaki Muhammed Sirli, Kahramanmaras'tan bir ay önce kente geldigini bildirerek, "At çiftliginde eglendik, moralimiz yerinde. Van Gölü kiyisindaki bir yerde kaliyoruz. Van'i çok begendik. Herkes bize yardimci oluyor." ifadelerini kullandi.