Usakli kadinlar, girisimcilik ekosistemine ilk adimini atiyorMehmet Kadir Kilinç- TÜPRAG Kisladag Altin Madeni Genel Müdür Yardimcisi Hakan Ünal: - "Kadinlara yapilan yatirimin ülkemizin gelecegine yapilan bir yatirim olduguna inaniyoruz"

Usakli kadinlar, girisimcilik ekosistemine ilk adimini atiyorMehmet Kadir Kilinç- TÜPRAG Kisladag Altin Madeni Genel Müdür Yardimcisi Hakan Ünal:
- "Kadinlara yapilan yatirimin ülkemizin gelecegine yapilan bir yatirim olduguna inaniyoruz"

ISTANBUL (AA) - TÜPRAG, "Üreten Kadinlar Güçlü Yarinlar" projesi kapsaminda Usak'ta egitimlere basladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, TÜPRAG tarafindan geçen yil gerçeklestirilen ve Izmir'de yogun talep gören proje egitimlerinin Usak ayagi da kadin girisimciler tarafindan ilgi odagi oldu. Bölgedeki kadinlarin girisimcilik ekosistemine dahil edilerek güçlenmesini hedefleyen projede, kadin kooperatifleri ve kadin girisimcilere yaklasik 2 ay sürecek egitimler verilecek.

Kadin Dostu Markalar Platformu is birliginde Usak Kisladag Altin Madeni etrafindaki köylerde girisimci ekosistemini desteklemek amaciyla hayata geçirilen "Kadin Girisimci Vizyon Programi" kapsaminda, aralarinda Esme Kadin Girisimci Kooperatifi üyesi kadinlarin da bulundugu yöre halkina girisimci koçlugu, finansal okuryazarlik, mikro kredi, e-ticaret, finansa erisim ve dijital pazarlama konularinda egitimler veriliyor.

Alaninda uzman egiticiler tarafindan verilen egimlerle 17 Mart-4 Mayis'ta devam edecek olan programda hedeflenen; bölgedeki kadin girisimcilerin önemli bilgi ve beceriler kazanmasi ve farkindaliklarinin artirilmasi. Programda ayrica, kooperatifçilikte hibe ve tesviklere iliskin özel egitimler de verilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kipos Coaching Kurucusu Didem Sen Pamuk, "Kadinlarimiza hem kendi güçlü yönlerini fark etmelerini hem de bu güçlü yönlerini ve degerlerini ileride islerine nasil yansitacaklarini ve bu islerini daha iyi anlatmalarinin yollarini anlatmaya çalistik. Bu çalismalarda çok anlamli sonuçlara ulastik. Son derece keyifli zaman geçirdik." ifadelerini kullandi.

- "7 kadin 7 çuval unla yola çiktik"

Kirsal alandaki kadin is gücünü ve kadinin toplumsal yasamdaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen projeye kadin kooperatiflerinden yogun ilgi oldu.

Egitimde yer alan Esme Merkez Kadin Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Ayten Sümer, halihazirda 19 üyelerinin oldugunu belirterek, "7 kadin 7 çuval unla yola çiktik. Bu egitim, bize islerimizi basariyla yürütmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandirdi ve önümüze çikan zorluklarin üstesinden gelmemiz için bize güven verdi. Kadinlar olarak, basari arayisimizda siklikla çok sayida engelle karsilasiyoruz. Ancak böylesi egitimler bize bu zorluklarin üstesinden gelmek ve dezavantajlarimizi ortadan kaldirmak için ihtiyaç duydugumuz bakis açisini sagliyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "Kadinlara yapilan yatirim Türkiye'nin gelecegine yatirimdir"

TÜPRAG Kisladag Altin Madeni Genel Müdür Yardimcisi Hakan Ünal da toplumsal faydaya öncelik veren bir sirket olarak, kadinlari güçlendirmenin ve onlara ögrenme ve gelisme firsatlari sunmanin öneminin farkinda olduklarini kaydetti.

Egitim programlari araciligiyla isletmelerinin yakinlarindaki yörelerde yasayan kadinlari desteklemeye, kendilerinin ve ailelerinin yasamlarini iyilestirebilecek yeni beceriler edinmelerine yardimci olmaya kararli olduklarini vurgulayan Ünal, "Kadinlara yapilan yatirimin ülkemizin gelecegine yapilan bir yatirim olduguna inaniyoruz. Ortaya koydugumuz gayretin, projeye katilan girisimci ya da girisimci adayi kadinlarin üzerindeki olumlu etkisini görmek için sabirsizlaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Kadin Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazli Demirel ise sunlari kaydetti:

"TÜPRAG Madencilik ile 2022 yilinda basladigimiz 'Üreten Kadinlar Güçlü Yarinlar' projemizin Usak programinda bölgedeki kooperatifçilik ruhunu yerinde müsahede ederek kadinlarin bir arada ve omuz omuza dayanismasina sahit olduk. Bu arada bölgedeki girisimci ekosistemini destekleyecek sekilde kadinin ekonomide daha fazla söz sahibi olmasinin önünde hiçbir engelin olmadigini da görmüs olduk. Bu anlamda bölgedeki tüm kooperatiflere ve kadin girisimcilere ulasmayi hedefleyen projenin ilk etabini basariyla geride biraktik."