Unico Sigorta, kasko ve trafik sigortalarinda büyüme sampiyonu olduUgur Aslanhan- Sirket, ilk çeyrekte geçen yilin ayni dönemine göre kaskoda yüzde 639, trafik bransinda ise yüzde 576 büyüme kaydetti

Unico Sigorta, kasko ve trafik sigortalarinda büyüme sampiyonu olduUgur Aslanhan- Sirket, ilk çeyrekte geçen yilin ayni dönemine göre kaskoda yüzde 639, trafik bransinda ise yüzde 576 büyüme kaydetti

ISTANBUL (AA) - Unico Sigorta, Türkiye Sigorta Birligi (TSB) verilerine göre, yilin ilk çeyreginde kasko ve trafik sigortalarinda en fazla büyüyen sirket oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, TSB'nin ilk çeyrek verileri Unico Sigorta'nin hizli büyümesini ortaya koydu.

Buna göre, Unico Sigorta, hayat disi sigortacilikta reel olarak yüzde 146 büyüyerek sektörün reel büyümesinin yüzde 82 üzerinde kaldi. Prim üretimini 1,47 milyar TL'ye çikaran sirketin pazar payi yüzde 1,15'ten yüzde 1,74'e çikti.

Ilk 20 sirket arasinda da yüzde 270 ile en çok büyüyen sirket olan Unico Sigorta, ilk çeyrekte geçen yilin ayni dönemine göre kaskoda yüzde 639, trafik bransinda ise yüzde 576 büyüme kaydetti.

Kasko sigortalarinda sektörün 4,7 kati reel büyüme gerçeklestirerek pazar payini yüzde 0,99'dan yüzde 2,65'e, trafik sigortalarinda ise sektör ortalamasinin 4,6 kati büyüyerek pazar payini yüzde 1,38'den yüzde 3,54'e yükseltti.

- "Basari hikayemiz devam ediyor"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler, sirketin uzun vadeli planlari dogrultusunda istikrarli bir büyüme kaydettigini belirterek, "2022'de gerçeklestirdigimiz hedeflerimizin mutlulugunu yasarken, is planimiza uygun olarak 2023 yilinda da pazar payi gelisim ve karlilikta sonuçlar üretmeye devam ediyoruz." ifadesini kullandi.

Dengeli bir portföylerinin bulundugunu ve özellikle oto sigortalarinda iddialarini devam ettirdiklerini kaydeden Güzeler, su degerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yil uçtan uca yeniledigimiz kasko ürünümüz, her geçen dönemde büyüme istikrarini devam ettiriyor. Bu basari, basta profesyonel acentelerimizin bize olan güvenini ve müsterilerimizin memnuniyetini gösteriyor. Bundan gurur duyarken, basta acentelerimize en içten duygularimizla tesekkür ederiz. Bu sonuçlarin ortaya çikmasinda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima da ayrica tesekkür etmem gerekiyor. Yakin zamanda tüm paydaslarimizi mutlu edecek yeni bir kasko ürününün müjdesini simdiden paylasmak isterim."

- "Poliçe satisina degil, çözüm satisina odaklaniyoruz"

Ender Güzeler, süreklilik ve basarinin ancak ekip çalismasiyla mümkün olabildigini, her basari öyküsünün arkasinda güçlü bir ekip bulundugunu bildirdi.

Güzeler, "Bizim ekip tanimimizin içinde sirket, acente, ekspertiz, servis ve diger tüm çözüm ortaklarimiz da var. Hepimiz için basari ölçütümüz müsterilerimizin memnuniyetidir. Bu anlamda çok degerli bir ekip çalismasi yürütüyoruz. Poliçe satisina degil, çözüm satisi odagimizdan sapmadan ve sistemi olusturan tüm parçalari güçlendirerek çalismalarimizi sürdürüyoruz." açiklamasinda bulundu.