Ümraniye'de Afet Farkindalik Egitimi'ne talep yüzde 600 arttiZeynep Rakipoglu

Ümraniye'de Afet Farkindalik Egitimi'ne talep yüzde 600 arttiZeynep Rakipoglu

ISTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesince verilen Afet Farkindalik Egitimi ve Tahliye Tatbikati'na talep, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yüzde 600 artti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, hem 37 mahallede yer alan Afet Istasyonlari hem de Afet Farkindalik Egitimleri ve Tahliye Tatbikati ile olasi depreme karsi hazirliklar sürüyor.

Içisleri Bakanligi tarafindan 2021'de ilan edilen "Türkiye Afet Egitim Yili" kapsaminda, Istanbul Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü kayitlarinda 39 ilçe arasinda en fazla "Afet Farkindalik Egitimi" ve tatbikati yaptiran kurum olan Ümraniye Belediyesi, 23 yilda 10 kisilik egitmen kadrosuyla 92 bin kisiye egitim verdi.

Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgeye hizla ulasarak çalismalarda aktif yer aldi. Ekipler, enkaz altindan 24 kisiyi canli olarak çikardi.

Deprem bölgesinden Ümraniye'ye dönen arama kurtarma ekibi, Ümraniye Kaymakamligi koordinesinde Afet Farkindalik Egitimi ve Tahliye Tatbikati'na devam ediyor.

Yasanan depremlerin ardindan kurum ve kisilerden, bu alanda egitim almak için yogun basvuru yapiliyor. Kamu kurumlari ve kurumsal firmalardan ayda 1500 kisiye egitim verilirken, yasanan depremlerin ardindan bu sayi 8 bine yükseldi. Bireysel olarak basvuru yapanlarin sayisi ise yüzde 600 artarak, ayda 500 kisiden 3 bine ulasti.

- Egitimlerde deprem sonrasi ilk 6 saatte yapilacaklar anlatiliyor

Haftanin iki günü uzmanlar tarafindan, Mahalle Afet Timleri ile kamu personeli, ögrenciler, STK'ler, site çalisanlari ve AFAD gönüllülerine iki saatlik egitim verilerek tatbikat yaptiriliyor. Egitimlerde, deprem sonrasi ilk 6 saatte yapilacaklar, afet ve acil durum çantasi, planlama, deprem aninda unutulmamasi gerekenler ve iletisimin kesilmemesi gibi konular ele aliniyor.

Egitim ve tatbikatlar, belirli araliklarla verilmeye devam ediyor. Afet Farkindalik Egitimi ve Tahliye Tatbikati'na katilmak isteyenler, Ümraniye Belediyesi Çözüm Merkezi'nin 444 9 822 numarali telefonundan detayli bilgi alabiliyor.