Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun açilisinda konustu:Cem San- "Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu kapsaminda insa edilen tünellerle dogal, tarihi ve arkeolojik sit alanlariyla bölgenin dokusunu koruduk. Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygimizi, onun sayesinde iradesine sahip çikmis milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, göstermeye de devam edecegiz"

Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun açilisinda konustu:Cem San- "Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu kapsaminda insa edilen tünellerle dogal, tarihi ve arkeolojik sit alanlariyla bölgenin dokusunu koruduk. Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygimizi, onun sayesinde iradesine sahip çikmis milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, göstermeye de devam edecegiz"

ÇANAKKALE (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu kapsaminda insa ettikleri tünellerle dogal, tarihi ve arkeolojik sit alanlariyla bölgenin dokusunu koruduklarini belirterek, "Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygimizi, onun sayesinde iradesine sahip çikmis milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, göstermeye de devam edecegiz." dedi.

Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla gerçeklestirilen Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun açilis töreninde yaptigi konusmada, Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralarini sarmaya çalisirken Adiyaman ve Sanliurfa'daki sel baskinlariyla bir kez daha sarsildiklarini söyledi.

Selde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina ve millete bassagligi, yaralilara acil sifa dileyen Karaismailoglu, "Milletçe zor günler geçiriyoruz ancak Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yürüttügümüz çalismalarla, 7/24 sürdürdügümüz faaliyetlerimizle, devlet millet omuz omuza dayanismamizla bu zor günleri aydinliga kavusturacagiz." ifadesini kullandi.

Bakan Karaismailoglu, Pazarcik merkezli 6 Subat'taki depremin ilk saatlerinden itibaren bütün birimlerden her unvanda personelin 7 gün 24 saat görev yapmaya devam ettigini dile getirdi.

Tüm çalisma arkadaslariyla deprem bölgelerinde canhiras çalisma yürüttüklerini vurgulayan Karaismaioglu, "Hiçbirimiz durmadik, hiçbirimiz yorulmadik. Bölgenin, insanimizin derdi, sikintisi bitene kadar da durmayacagiz. Her zaman Cumhurbaskanimizin liderliginde yola devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'mizin gelecegini aydinlatacak faaliyetlerimize araliksiz devam edecegiz"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü dolayisiyla tüm sehitleri rahmetle andigini ifade eden Karaismailoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bugün hem sanli Çanakkale Zaferi'mizin 108. yil dönümü hem de ecdada saygi, gelecege armagan olarak nitelendirdigimiz 1915 Çanakkale Köprümüzün açilisinin birinci yil dönümü. Tasarim ve mühendislik anlaminda enlerin ve ilklerin köprüsünü insa ettik ve ülkemizin bütünsel kalkinma hamlesi için dev bir adim daha attik. Saatler süren yolculuklari 1915 Çanakkale Köprüsü sadece 6 dakikaya düsürdü. Böylece bölge ekonomisi canlandi. Turizme, tarima, ve istihdama önemli katkilar saglandi. Sonuçta ülkemiz kazandi, milletimiz kazandi. Ekim ayinda yine Çanakkale'mizde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açilan kapisi Ayvacik-Küçükkuyu yolu ile Troya-Assos tünellerini hizmete açmis, baska bir eserimizi daha milletimizin hizmetine sunma heyecanini yasamistik."

Karaismailoglu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun 32 kilometrelik bölümünün açilisinin gerçeklestirilmesiyle Çanakkale'de bir esigin daha asildigini belirtti.

Çanakkale Savaslari'nin gerçeklestigi Gelibolu Tarihi Alani'nin yani sira 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ulasimi daha kolaylastiran yolun toplam 5 bin 351 metrelik 4 tünelin de yer aldigini aktaran Karaismailoglu, söyle konustu:

"Hizmete aldigimiz, açilisini yaptigimiz Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu kapsaminda insa edilen tünellerle dogal, tarihi ve arkeolojik sit alanlariyla bölgenin dokusunu koruduk. Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygimizi, onun sayesinde iradesine sahip çikmis milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, göstermeye de devam edecegiz. Bu ayni sekilde Adiyaman'da da böyledir, Hatay'da da böyledir, Kahramanmaras'ta da böyledir. Sanliurfa'da da böyledir. 81 ilimizin 81'inde de böyledir. Milletimizin güveni sayesinde tipki Çanakkale'de oldugu gibi ülkemizin 81 ilindeki çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Ülkemizin bütünsel kalkinmasini saglayan projelerimizle, eserlerimizle Türkiye'mizin gelecegini aydinlatacak faaliyetlerimize araliksiz devam edecegiz. Her zaman oldugu gibi Çanakkale Zaferi ruhunu tasidigimiz kalbimizle, milletimize hizmet etmek için çalismaya devam edecegiz. Gelibolu-Eceabat yolumuz Çanakkale'mize, ülkemize hayirli ugurlu olsun."