"Uçus 811" filmi 10 Mart'ta vizyona girecekAhmet Esad Sani- Oyuncu Burcu Kara: - "Filmi çok güzel akiyor. Yani bir izleyici olarak da memnun oldum açikçasi. Hem duygusallik hem de gerilim var. Türkiye için farkli bir deneme. Tüm sinemaseverlere bir izleyici olarak da tavsiye ediyorum" - Oyuncu Yosi Mizrahi: - "Ocak ayiydi, biraz üsüdük ama keyifli bir is çikti. Setin ortami o kadar eglenceli, girgir, keyif, samata geçiyordu ki sogugu kahkahalarla kendi içimizde absorbe etmis olabiliriz"

"Uçus 811" filmi 10 Mart'ta vizyona girecekAhmet Esad Sani- Oyuncu Burcu Kara:
- "Filmi çok güzel akiyor. Yani bir izleyici olarak da memnun oldum açikçasi. Hem duygusallik hem de gerilim var. Türkiye için farkli bir deneme. Tüm sinemaseverlere bir izleyici olarak da tavsiye ediyorum"
- Oyuncu Yosi Mizrahi:
- "Ocak ayiydi, biraz üsüdük ama keyifli bir is çikti. Setin ortami o kadar eglenceli, girgir, keyif, samata geçiyordu ki sogugu kahkahalarla kendi içimizde absorbe etmis olabiliriz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul'dan New York'a gitmek üzere havalanan bir uçakta yasananlari konu alan "Uçus 811" filminin basin gösterimi yapildi.

Filmin ekibinin de katildigi AKM Yesilçam Sinemasi'nda gerçeklestirilen gösterimde AA muhabirine açiklama yapan yapimci Ahmet Edebali, film hazirlik sürecinin yaklasik bir yil sürdügünü söyledi.

Büyük bölümü uçak içinde geçen bir film çektiklerini belirten Edebali, "Tek mekanda gerilimi sonuna kadar tutabilmek zor bir is ama ben filmin bunu basardigini düsünüyorum. Çekimleri Istanbul'da 21 günde tamamladik ve çogunlugu bir uçak dekorunda yapildi." dedi.

Set sartlari nedeniyle geceden sabaha kadar çalismak durumunda kaldiklarini buna ragmen oyuncu performanslarindan çok memnun oldugunu dile getiren Edebali, sunlari kaydetti:

"Özellikle Burcu Kara her sahneyle ilgili drama yogunlugunu çok güzel ayarladi. Diger oyuncular da çok iyiydi. Serhan Süsler çok basariliydi, Emre Karayel çok oturmustu rolüne, bunlari zaten filmde de göreceksiniz. Ben iyi bir film oldugunu düsünüyorum. Oldukça da gerilimli bir yapisi var. Filmle ilgili aldigimiz geri dönüsler çok olumlu. Seyreden herkes çok iyi bir film olmus diyor. Umarim sinemadan sonra dijital platformlarda da görecegiz filmi."

- "Hem duygusallik hem gerilim var"

Oyuncu Burcu Kara, Azra rolünü üstlendigi filmin Türkiye'de hiç yapilmamis bir tarz ve içerige sahip oldugunu söyledi. Filmin sürprizlerle dolu oldugunu ve senaryoyu okudugunda heyecanlanarak oynamayi kabul ettigini belirten Kara, sunlari kaydetti:

"Ben çift katmanli, birkaç duyguyu barindiran bir karakteri oynamayi çok istiyordum. Bu nedenle açikçasi çok heyecan duydum. 'Bunu nasil oynarim?' diye düsünecegim, beni zorlayacak bir filmde oynamayi çok istiyordum. Uçagin içinde geçen bir hikaye. Azra en basta çok normal görünen biri, çok güzel bir seyahat planiyla basliyor her sey. Fakat sonra hiçbir seyin aslinda sandigimiz gibi olmadigini görüyoruz."

Her izlediginde "Güzel ve farkli bir isti." diyecegi fakat zorlandigi bir is oldugunu ifade eden Kara, "Televizyonda artik birçok dijital mecra var fakat izleyip devam edebildigim is çok az. Hayattan kopup baska sey düsünmeden izlemeye devam ettigim, merak ettigim çok az is ve senaryo var. Filmi çok güzel akiyor. Yani bir izleyici olarak da memnun oldum açikçasi. Hem duygusallik hem de gerilim var. Türkiye için farkli bir deneme. Tüm sinemaseverlere bir izleyici olarak da tavsiye ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- "Daha önce oynadigim islere benzemiyor"

Oyuncu Yosi Mizrahi, Türk sinemasinda tek mekan islerin çok fazla yapilmadigini belirterek, "Daha önce oynadigim ve içinde yer aldigim islere çok benzemiyordu. Kabul etme sebeplerinden biri de bu." ifadesini kullandi.

Baslangiçta uçakta çekimlerin zor olacagini düsündügünü fakat seti gördügünde fikrinin degistigini anlatan Mizrahi, "Ocak ayiydi, biraz üsüdük ama keyifli bir is çikti. Setin ortami o kadar eglenceli, girgir, keyif, samata geçiyordu ki sogugu kahkahalarla kendi içimizde absorbe etmis olabiliriz." diye konustu.

Mizrahi, filmde oynadigi Azra'nin esi olan Cengiz karakterinin isini iyi yapmaya çalisan ama katakulli çevirmeden de bazi islerin olmayacagini savunan biri oldugunu ve hikayenin uçagin içinde karsilasilan gizemli bir olayla basladigini kaydetti.

- "Hem güvendiren hem de süphe uyandiran bir rol"

Pilot rolünü oynayan Serhan Süsler ise çok güzel bir ekiple çalistiklarini vurgulayarak, "Sanat ekibimiz müthis bir is basarmis. Tek mekanda geçen bir film sikici olma tehlikesi vardi. Ama yüzüm gülerek çiktim gösterimden." dedi.

Süsler, bütün oyuncularin canla basla çalistiklarini belirterek, "Yolumuz açik olsun seyirciyle birlikte. Umarim hedefledigi seyirciyle bulusabilir." ifadesini kullandi.

Farkli duygulari bir arada vermesi gereken bir rolde oynadigina isaret eden Süsler, "Kaptan pilotun sorumluluklari var, bunu dogru yerine getiren bir adam olmasi gerekiyor. Hem güvendiren hem de süphe uyandiran bir rol içerisinde olmak, çalismayi gerektirdi. Yogun çalismayi gerektirdi. Ben de biraz da kendimden katarak elimden geleni yapmaya çalistim. Herhalde muvaffak olur diye düsünüyorum. Son sözü seyirci söyleyecek." degerlendirmesini yapti.

- Istanbul'dan havalanan bir uçakta yasananlari konu aliyor

Filmde, 2 milyon dolar degerindeki bir zümrüdü yurt disina götürmek için yola çikan Azra ve Cengiz çiftinin de içinde oldugu 811 numarali uçakta gelisen olaylar anlatiliyor. Istanbul'dan New York'a gitmek üzere havalanan uçakta yasanan süpheli bir ölüm ve sonrasindaki sürpriz gelismeler tüm yolculari etkiliyor.

Burcu Kara, Emre Karayel, Yosi Mizrahi, Serhan Süsler, Ozan Can Yigit, Beste Bereket, Ömer Akgüllü, Nazli Kurbal, Zeynep Elçin, Cemal Çelik ve Hazal Uprak'in oyuncu kadrosunda yer aldigi filmin yönetmen koltugunda Hakan Kerim Karademir oturuyor.

Senaryosu Onur Özcan, hikayesi Ahmet Saatçioglu, görüntü yönetmenligi Hakki Kaplan ve kurgusu Mehmet Atan imzasi tasiyan filmin müzikleri ise Mustafa Yazicioglu'na ait.

Psikolojik gerilim ve dram türündeki film, 10 Mart'ta sinemaseverlerle bulusacak.