ÜNLÜ & Co'nun aktif büyüklügü 1,7 milyar TL'yi astiHatice Senses Kurukiz- ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Mahmut Ünlü: - "2022 yilinda yasanan tüm inis çikislara ragmen isimizi çesitlendirmedeki kabiliyetimiz ve yeni is alanlarina giris yapmamiz neticesinde yüksek performansimizi ve kârliligimizi sürdürdük"

ÜNLÜ & Co'nun aktif büyüklügü 1,7 milyar TL'yi astiHatice Senses Kurukiz- ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Mahmut Ünlü:
- "2022 yilinda yasanan tüm inis çikislara ragmen isimizi çesitlendirmedeki kabiliyetimiz ve yeni is alanlarina giris yapmamiz neticesinde yüksek performansimizi ve kârliligimizi sürdürdük"

ISTANBUL (AA) - Yatirim hizmetleri ve varlik yönetim grubu ÜNLÜ Yatirim Holding (ÜNLÜ & Co), 2022 yilinda aktif büyüklügünü 2021 yilina göre yüzde 83’lük artisla 1 milyar 716 milyon TL’ye çikarirken, net kârini da yaklasik yüzde 238 artisla 268,8 milyon TL'ye yükseltti.

ÜNLÜ & Co'dan yapilan açiklamaya göre, ÜNLÜ & Co, 2022 yilina iliskin finansal sonuçlarini paylasti.

2022'de önceki yila göre toplam kapsamli gelirlerini yüzde 166 artisla 305 milyon TL’ye çikaran ÜNLÜ & Co, net kârini da yaklasik yüzde 238 artisla 268,8 milyon TL’ye yükseltti.

ÜNLÜ & Co, 2022 yilinda aktif büyüklügünü 2021 yilina göre yüzde 83'lük artisla 939 milyon TL'den 1 milyar 716 milyon TL'ye çikardi. Özkaynaklari yüzde 47 artisla 894 milyon TL'ye ulasan ÜNLÜ & Co'nun vergi öncesi kâri da 350,7 milyon TL olarak gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, sunlari kaydetti:

"Ülke olarak çok aci bir tablo ile karsi karsiya kaldigimiz günlerden geçiyoruz. Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle 46 binden fazla vatandasimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yasiyoruz. Hayatini kaybeden vatandaslarimizin yakinlari basta olmak üzere tüm Türkiye'ye bassagligi, tüm yaralilarimizin da bir an önce sagligina kavusmasini diliyoruz. 2022 yilinda yasanan tüm inis çikislara ragmen isimizi çesitlendirmedeki kabiliyetimiz ve yeni is alanlarina giris yapmamiz neticesinde yüksek performansimizi ve kârliligimizi sürdürdük. Uzun vadeli büyüme stratejilerimizden ödün vermeden ve bunu yaparken de gelirlerimizi artirmaya devam ederek planlarimiza uygun olarak önemli adimlar attik. 27 yillik geçmisimiz ve bilgi birikimimizle her türlü araç ve yetkinlikle donatilmis olmamiz sayesinde zor olabilecek bir dönemi kazanimlarla geçirdik."

- "Kredi derecelendirme notu AA+'ya yükseldi"

Ünlü, 2022'deki önemli gelismelere deginerek, 2022 yilinda Borsa Istanbul (BIST) Ana Pazarda islem gören "UNLU" paylarinin, sirketin güçlü finansal yapisi ile kârliligini korumasi, islem hacmi ve piyasa degerinin yükselmesi sonucunda, 2 Ocak 2023 itibariyla Borsa Istanbul Pay Piyasasinda Yildiz Pazar'da islem görmeye basladigini animsatti.

Mahmut Ünlü, sözlerini söyle sürdürdü:

"Uluslararasi derecelendirme kurulusu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, küresel ekonomik ortamdaki çalkantilara ragmen ÜNLÜ & Co'nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu AA'dan AA+'ya yükseltti. Ayrica 2022 yilinda bizleri çok heyecanlandiran yeni fintech girisimimiz Piapiri'yi hayata geçirdik. Piapiri ile bugüne kadar nitelikli yatirimcilara verdigimiz hizmetleri çok daha genis kitlelere sunarak finansal yatirimlari demokratiklestirdik. Baslamis olan büyük dönüsüm gerçeklesir ve Türkiye'deki yatirimlar sermaye piyasasi ürünlerine daha yaygin ve kalici olarak yönelirse, Piapiri ile gelecek 5 yilda milyonlarla ifade edilen yatirimci sayisina ulasmayi hedefliyoruz."

Geçirdikleri basarili yilin aldiklari ödüller ile de tescil edildigini aktaran Ünlü, "ÜNLÜ & Co olarak, 2022 yilinda Euromoney, EMEA Finance, Mergermarket ve Business Vision gibi çok degerli kuruluslardan yatirim hizmetlerinin çesitli alanlarinda ödüller aldik. Bu basariya katki saglayan basta çalisanlarimiza, degerli müsterilerimize ve tüm is ortaklarimiza Yönetim Kurulumuz ve sahsim adina tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.