UEFA, sahibi ayni kulüplerin Sampiyonlar Ligi'nde oynamasini degerlendiriyorYunus Kaymaz- UEFA Baskani Ceferin: "Çoklu kulüp sahipligine yönelik yatirimlara 'Hayir' dememeliyiz, ancak bu durumda ne tür kurallar koyacagimizi görmeliyiz. Çünkü kurallar kati olmali"

UEFA, sahibi ayni kulüplerin Sampiyonlar Ligi'nde oynamasini degerlendiriyorYunus Kaymaz- UEFA Baskani Ceferin:
"Çoklu kulüp sahipligine yönelik yatirimlara 'Hayir' dememeliyiz, ancak bu durumda ne tür kurallar koyacagimizi görmeliyiz. Çünkü kurallar kati olmali"

ISTANBUL (AA) - UEFA, sahibi ayni takimlarin Sampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesini masaya yatiriyor.

Eski Ingiliz futbolcu Gary Neville'in YouTube'deki The Overlap kanalina röportaj veren UEFA Baskani Aleksander Ceferin, sahibi ayni olan kulüplerin ayni turnuvada oynamasini yasaklayan mevcut kurali korumanin ya da kaldirmanin üzerinde çalistiklarini söyledi.

Baska bir kulüp satin almak isteyen bes ya da alti kulüp sahibinin bulundugu bilgisini veren Ceferin, "Sadece Manchester United'i düsünmüyoruz. Kural ya ayni kalacak ya da izin verecegiz. Henüz emin degilim. Çoklu kulüp sahipligine yönelik yatirimlara 'Hayir' dememeliyiz, ancak bu durumda ne tür kurallar koyacagimizi görmeliyiz. Çünkü kurallar kati olmali." diye konustu.

ABD'li Glazer ailesinin Manchester United'i satmaya karar vermesinin ardindan kulübü satin almak için verilen iki önemli teklif, Fransa'nin en üst ligindeki takimlarla iliskileri olan sahiplerden geldi.

Manchester United'i almak için Katarli Seyh Jassim bin Hamad Al Thani ve Ingiliz is insani Jim Ratcliffe girisimde bulunmustu.

Fransiz ekiplerinden Nice, Ratcliffe'in Ineos grubuna, Paris Saint-Germain de Katar Varlik Fonuna ait.