Türksat, 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'ne katildiHülya Ömür Uylas

Türksat, 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'ne katildiHülya Ömür Uylas

ANKARA (AA) - Türksat, 71 ülkede 407 üyesiyle dünyanin önde gelen uzay savunma kuruluslarindan biri olan Uluslararasi Uzay Federasyonu tarafindan organize edilen 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'nde (IAC 2023) yer aldi.

Sirketten yapilan yazili açiklamaya göre, IAC 2023, Azerbaycan'in baskenti Bakü'de baslarken, 6 Ekim'e kadar ziyaretçileri kabul edecek olan organizasyonda Türksat da yerini aldi.

Dünyanin uzay endüstrisi liderleri ve uzay ajanslarinin yogun ilgi gösterdigi ve açilisini Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in yaptigi kongreye Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Uydu Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Selman Demirel ile yöneticiler ve uzmanlar katildi.

Organizasyonda Türksat'in 5 aktif uydusunun yani sira gelecek yil hizmete alinacak milli haberlesme uydusu Türksat 6A ile ortaya çikacak kapasite arzina iliskin ticari görüsmeler gerçeklestirilecek. Ayrica, Türksat'in uydu üretimi konusunda danismanlik hizmetlerinin yaninda AR-GE ürünleri ile yerli uydu antenleri PeycON ailesiyle ilgili de görüsmelerin yapilmasi planlaniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Sayin Mehmet Fatih Kacir ile Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, Türksat standini ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Baskan Vekili Ali Taha Koç ve Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok ile görüstüler.