"Türkiye'de Yilin Otomobili" finalistlerinden Astra, otomotiv basiniyla bulustuAbdulselam Durdak- Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak:- "Astra, Opel tarihinde önemli bir yere sahip ve Türkiye'de otomobil severlerin Opel Astra'ya yogun bir ilgisi var"- "Mayis ayini 10 bin 671 adet satisla kapattik. Bu, bizim açimizdan son 10 senedeki en yüksek satis rakami"

"Türkiye'de Yilin Otomobili" finalistlerinden Astra, otomotiv basiniyla bulustuAbdulselam Durdak- Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak:- "Astra, Opel tarihinde önemli bir yere sahip ve Türkiye'de otomobil severlerin Opel Astra'ya yogun bir ilgisi var"- "Mayis ayini 10 bin 671 adet satisla kapattik. Bu, bizim açimizdan son 10 senedeki en yüksek satis rakami"

ISTANBUL (AA) - Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, Astra'nin "Yilin Otomobili" finalistleri arasinda yer aldigini belirterek, "Astra, Opel tarihinde önemli bir yere sahip ve Türkiye'de otomobil severlerin Opel Astra'ya yogun bir ilgisi var." dedi.

Otomotiv Gazetecileri Dernegi (OGD) tarafindan bu yil sekizinci kez gerçeklestirilecek "Türkiye'de Yilin Otomobili" seçimlerinin finalinde yarisacak 7 aday modelin açiklanmasinin ardindan finalist markalar, aday modellerine iliskin basin toplantisi düzenliyor.

Opel, Astra modeli ile "Yilin Otomobili" kategorisinin yani sira Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) sinirlari içerisinde yer alan Maras Bölgesi'nde düzenlenen tanitim toplantisi ile de "Yilin Lansmani" kategorisinde yarisiyor.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özocak, toplantida yaptigi konusmada, OGD jürisinin oylariyla Astra'nin 7 finalistten biri olarak görülmesinden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Astra'nin Opel tarihinde önemli bir yere sahip olduguna dikkati çeken Özocak, otomobil severlerin Opel Astra'ya yogun bir ilgi gösterdigini söyledi.

Özocak, Opel'in KKTC'de yaptigi lansmanin önemine isaret ederek, "Maras'a hiç kimse otomobille giremiyordu. Biz Maras'in kapilarini açip içeri girdik. Maras'i biliyorsunuz dünya üzerinde herkes tarafindan bilinen bir kimlige sahip. Tarihe adini yazdirmis bir tatil beldesi ki Astra da bizim için o kadar kiymetli. Opel'in tarihçesinde en kiymetli isim kimliklerimizden bir tanesi." diye konustu.

- "Geçen seneki satislarin büyük bir kismini ilk 4 ayda gerçeklestirdik"

Opel Türkiye'nin mayis ayi satis rakamlarina da deginen Özocak, resmi olmayan sonuçlara göre ilk 4 ayda 18 bin 900 adete ulastiklarini bildirdi.

Özocak, "Geçen seneyi 36 bin adetle kapatmistik. Dolayisiyla geçen seneki satislarimizin büyük bir kismini ilk 4 ayda gerçeklestirdik. Bir önceki senenin ayni dönemine göre ciddi bir büyümeyi sagladik." dedi.

Pazar payi anlaminda da sürdürülebilir devamlilik sagladiklarini vurgulayan Özocak, "Opel markasi olarak Türkiye'de belirli bir süredir kazanim sagladigimiz pazarlarimizi da büyütüyoruz. Pazarda bize tabii firsat veren unsurlar da var. Bunu da degerlendirip araç tedariki saglayarak sürekli olarak pazar payimizi büyütmeye devam ediyoruz. Bunun için de tabii itici güç olarak Astra'nin da etkisi var. Astra burada bize yil basindan bu yana önemli bir güç sagliyor." degerlendirmesini yapti.

- "Mayis ayini 10 bin 671 adet satisla kapattik"

Emre Özocak, mayis ayini 10 bin 671 adet satisla kapattiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu, bizim açimizdan son 10 senedeki en yüksek satis rakami. Mayis ayinda 100-115 bin bandinda toplam pazar ön görüyoruz. Bizim açimizdan yüzde 9'lar seviyesinde bir pazar payi konusuyor olacagiz ki bu da bizim için kiymetli bir pazar payi. Dolayisiyla mayis performansini nisanin üstüne ekledigimizde 30 bin adetlere ulasmis oluyoruz. Bu da bizi pazar payi anlaminda yüzde 6,5 gibi bir yere getiriyor. Bu bizim bu yil yapmak istedigimiz pazar payi hedefiydi. Yani mayis ayindan itibaren biz bunu garantiledik."