Türkiye Ulusal Risk Kalkani Modeli üçüncü toplantisi yarin Istanbul'da yapilacakFirat Tasdemir- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum:- "Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yapti. Yarin yapacagimiz toplantiyla izlenimlerini, yapacaklarimizi konusacagiz"

Türkiye Ulusal Risk Kalkani Modeli üçüncü toplantisi yarin Istanbul'da yapilacakFirat Tasdemir- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum:- "Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yapti. Yarin yapacagimiz toplantiyla izlenimlerini, yapacaklarimizi konusacagiz"

ANKARA (AA) - Türkiye'de sehirlerin afetlere daha hazirlikli ve dirençli hale getirilmesi için olusturulan Türkiye Ulusal Risk Kalkani Modeli'nin üçüncü toplantisi, yarin Istanbul'da Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum koordinasyonunda gerçeklestirilecek.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, ilki Istanbul'da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ikincisi Gaziantep'te Bakan Kurum'un baskanliginda düzenlenen Türkiye Ulusal Risk Kalkani Modeli'nin üçüncü toplantisinin tarihi belli oldu.

Yarin saat 15.00'te Istanbul Dolmabahçe Çalisma Ofisi'ndeki toplantiya Bakan Kurum baskanlik edecek.

Türkiye Ulusal Risk Kalkani Modeli çalismalari kapsaminda uzmanlarin, bilim insanlarinin ve akademisyenlerin katilimiyla olusturulan kurul, Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda ortaya çikan durumun yönetimi, yeniden insa sürecinde uygulanacak politikalar ile dirençli sehirlerin olusturulmasi, Türkiye'de afet risk yönetimine iliskin çalismalari yürütecek.

Deprem disinda yangin, sel, heyelan, iklim kriziyle mücadele politikalarinin belirlenmesinde de aktif rol oynayacak kurulda, insaat mühendisi, jeolog, sehir planlamacisi, sosyolog, mimar, kentsel dönüsüm, atik yönetimi, iklim bilim ve iletisim uzmanlarindan olusan akademisyenler yer aliyor.

Kurulun üçüncü toplantisinda sehirlerin ihya ve insasi, mekansal planlama, hasar tespit, tarihi ve kültürel mirasin korunmasi, akilli sehirler, atik yönetimi, iklim dostu sehirler, kriz iletisimi gibi farkli alanlarda uzmanlar ve bürokratlarin yer alacagi çalisma gruplarinin olusturulmasi bekleniyor.

Türkiye'nin direncini afetlere karsi artirma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar toplantinin sonunda açiklanacak.

- "Yarin yapacagimiz toplantiyla yapacaklarimizi konusacagiz"

Konuya iliskin açiklama yapan Bakan Kurum, her türlü afete yönelik alinan tedbirlerin bilimin isiginda ve bilim insanlarinin önderliginde alindigini belirtti.

Kriz yönetim planini bilim insanlariyla hazirladiklarini bildiren Kurum, "Ulusal Risk Kalkani Modeli tüm bu yönleriyle, büyük ülke Türkiye'ye yakisan, 360 derece düsünülmüs, halkimiza güven verecek dev bir projedir. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yapti. Yarin yapacagimiz toplantiyla izlenimlerini, yapacaklarimizi konusacagiz." ifadelerini kullandi.