Türkiye-Lüksemburg hentbol milli maçinin ardindanBasir Gülüm- Basantrenör Okan Halay: - "Lüksemburg'da bir farkla kazanmistik. Burada gerçekten oyunumuzu ortaya koyduk ve galip geldigimiz için mutluyuz"

Türkiye-Lüksemburg hentbol milli maçinin ardindanBasir Gülüm- Basantrenör Okan Halay:
- "Lüksemburg'da bir farkla kazanmistik. Burada gerçekten oyunumuzu ortaya koyduk ve galip geldigimiz için mutluyuz"

KONYA (AA) - 2024 Avrupa Erkekler Hentbol Sampiyonasi Elemeleri 1. Grup dördüncü maçinda Lüksemburg'u 31-20 yenen A Milli Erkek Hentbol Takimi Basantrenörü Okan Halay, nisan ayinda oynayacaklari Portekiz ve Kuzey Makedonya maçlarindan da galibiyetle ayrilarak Avrupa Sampiyonasi'na gitmeyi hedeflediklerini söyledi.

Basantrenör Okan Halay, maçin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, duygu yüklü bir maçtan galibiyetle ayrildiklari için mutlu olduklarini söyledi.

Avrupa Sampiyonasi'na gitme iddiasini sürdürmek için önemli bir galibiyet oldugunu vurgulayan Halay, sunlari kaydetti:

"Konya halki bizi destekleriyle gerçekten yalniz birakmadi. Onlara da tesekkür ediyoruz. Bugün maçin basindan sonuna kadar takimimiz bir karakter ortaya koydu. Bu maçin aynisini Lüksemburg'da da oynayabilirdik. Fakat deplasmanda biraz stres yönetimini iyi yapamadik. Lüksemburg'da bir farkla kazanmistik. Burada gerçekten oyunumuzu ortaya koyduk ve galip geldigimiz için mutluyuz. Insallah nisan ayinda Portekiz ve Kuzey Makedonya ile oynayacagimiz maçlardan bir galibiyet alip Avrupa Sampiyonasi'na gitmeyi hedefliyoruz."

Depremde hayatini kaybeden milli takim kaptani Cemal Kütahya'nin anilmasiyla ilgili de konusan Halay, "Su an hala tüylerim diken diken oluyor. Çok duygusal bir baslangiç oldu. Çünkü Cemal kardesimle burada Islami Dayanisma Oyunlari'na katilmistik. Onu hala yanimizda hissediyoruz. Biz su an kampa 22 kisi basladik ama biz her zaman 23 kisi olarak kamp yaptik. Cemal kardesimiz, her dakika her saniye sohbetlerimizde, çalismalarimizda vardi. Bu galibiyetin de onun için çok anlamli oldugunu düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.