Türk dünyasindan çocuk doktorlari KKTC'deki egitim toplantisinda bulustuMehmet Kemal Firik

Türk dünyasindan çocuk doktorlari KKTC'deki egitim toplantisinda bulustuMehmet Kemal Firik

GIRNE (AA) - Basta Türkiye olmak üzere Türk dünyasi ve Balkanlar'dan çocuk doktorlari, Türkiye Milli Pediatri Dernegince Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen egitim toplantisinda bir araya geldi.

Girne kentinde bir otelde düzenlenen toplantiya, IPA (Uluslararasi Pediatri Kurumu) Baskani Prof. Dr. Enver Hasanoglu ve IPA Dis Iliskiler Direktörü Kerem Hasanoglu'nun yani sira Türkiye Milli Pediatri Dernegi yetkilileri ve 400'e yakin pediatri uzmani katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Hasanoglu, "Çocuk Hekiminin 1 Günü" adli egitim toplantisinin 6'ncisini, yavru vatan KKTC'de özellikle düzenlediklerini belirterek KKTC'nin, Türkiye Milli Pediatri Dernegi açisindan ayri bir yeri ve önemi oldugunu vurguladi.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, 3 gün süren toplantilar kapsaminda IPA Baskani Enver Hasanoglu ve IPA Dis Iliskiler Direktörü Kerem Hasanoglu'nu Cumhurbaskanliginda kabul etti.

Görüsmede, KKTC'nin taninmasina yönelik saglik alaninda yapilabilecek isbirligi konusu ele alindi.

Toplantiyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Hasanoglu, KKTC'de son dönemlerde gerçeklestirdikleri faaliyetlere iliskin bilgi verdi.

Toplantinin KKTC'de düzenlenmesindeki amacin, ülkenin taninirligini artirmak ve dünyaya anlatmak oldugunu belirten Hasanoglu, "KKTC Cumhurbaskani Sayin Ersin Tatar ve Saglik Bakani Sayin Izlem Gürçag Altugra ile önemli görüsmelerimiz oldu. Kendileriyle KKTC'nin Türk devletlerce ve bilim camiasinca daha iyi taninmasi için ne anlamda katki verebiliriz, neler yapabiliriz, bunlari masaya yatirdik." diye konustu.