Türk Kurtlari Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, TEKNOFEST Izmir'de teknolojiyle bulustuHalil Fidan

Türk Kurtlari Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, TEKNOFEST Izmir'de teknolojiyle bulustuHalil Fidan

IZMIR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir, her yas ve sosyokültürel gruptan bilim ve teknoloji tutkunlarini agirliyor.

Anadolu Ajansinin (AA) 9. kez global iletisim ortagi oldugu, Çigli Havaalani'nda bugün sona erecek TEKNOFEST'te ziyaretçiler, stantlari gezip aktivitelere katilmaya devam ediyor.

Turkish Wolves/Türk Kurtlari adli tekerlekli sandalye basketbol takiminin oyunculari da TEKNOFEST Izmir'i ziyaret ederek yüksek teknoloji ürünler hakkinda bilgi aldi.

Festivale iliskin görüslerini paylasan bedensel engelli basketbolcu Ömer Murat, TEKNOFEST'in, Türkiye'nin ne asamalara geldigini çok güzel ortaya koydugunu belirtti.

Türkiye'nin teknoloji alanindaki basarilariyla gurur duyduklarini vurgulayan Murat, "Bu bize mutluluk veriyor. Insallah daha güzel, daha mutlu yarinlara dogru gidecegiz, diye düsünüyorum. Su anki gelismeyi gördük ve tüylerimiz diken diken oldu. Çok mutlu olduk, bu kadar gelisen bir ülkemiz oldugu için gurur duyduk açikçasi." dedi.

Takim üyesi Irfan Medet Akpinar, bundan yaklasik 32 iki sene önce tekerlekli sandalye basketbol sporunu Türkiye'ye kazandirdiklarini söyledi.

Hedeflerinin engelli spor branslarinda Türkiye'yi temsil etmek ve madalyalar kazanmak oldugunu aktaran Akpinar, sunlari kaydetti:

"Çok sükür biz bu hedeflerin hepsini tamamladik. Ilk yurt disina çiktigimizda yasamis oldugumuz hayal kirikligi suydu; 'Acaba biz de ülkemizde bir gün bu teknolojiyi yasayabilir miyiz?' Ne mutlu ki bugün ben ve arkadaslarim bu gururu yasiyoruz. Bizim bir hedefimiz vardi. Her engelli sporcu mutlaka yurt disina gitmeliydi. Ama görüyorum ki artik ülkemiz teknoloji anlaminda pek çok konuda basarilar kaydetmis durumda ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de dedigi gibi muasir medeniyet seviyesinin üstünde çalismalar var. Ne mutlu bize ki bugün burada çok güzel bir kalabalik var, ilgi çok yogun. Bu festivali düzenleyen herkese de tesekkür ederim. Insallah geliserek devam eder."