Trump, 2024 baskanlik seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan basladiMücahit Oktay

Trump, 2024 baskanlik seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan basladiMücahit Oktay

NEW YORK (AA) - Eski ABD Baskani Donald Trump, 2024'te yapilacak baskanlik seçimleri için Texas'ta düzenledigi ilk büyük mitingde, hakkindaki suçlamalara cevap verirken muhtemel Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'e yüklendi.

Trump, Waco kentindeki ilk resmi kampanya mitinginde, 2024 seçimlerini "son savas" olarak niteledi ve kendisine yöneltilen suçlamalarin üstesinden gelecegini ifade etti.

Yetiskin filmleri yildizi Stormy Daniels'la ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara deginen Trump, insanlarin bu iddialari "saçma ve adaletsiz" buldugunu söylerken sorusturmayi yürüten Adalet Bakanligi için "Adaletsizlik Bakanligi" yakistirmasinda bulundu.

Donald Trump, dis politikayla ilgili ifadelerinde ise Rusya'nin Ukrayna'ya saldirilarindan ABD Baskani Joe Biden'i sorumlu tuttu. Çin ile basa çikabilecegini savunan Trump, asil mücadele edilmesi gerekenlerin Washington'da oldugunu söyleyerek, "Ya derin devlet Amerika'yi yok eder ya da biz derin devleti." ifadesine yer verdi.

Trump, yaklasik bir buçuk saat süren konusmasinda Cumhuriyetçi oylara talip olan muhtemel rakibi DeSantis'e de yüklenerek anketlerdeki oylarinin düsük oldugunu iddia etti.

Seçmenlerin Trump'tan sonra en popüler isim olarak isaret ettigi Florida Valisi DeSantis'in, gelecek aylarda Cumhuriyetçi Parti'den 2024 baskanligina adayligini ilan etmesi bekleniyor.