Trakya Üniversitesi Doga Tarihi Müzesi iki ayda 17 binden fazla ziyaretçi agirladiGökhan Zobar

Trakya Üniversitesi Doga Tarihi Müzesi iki ayda 17 binden fazla ziyaretçi agirladiGökhan Zobar

EDIRNE (AA) - Edirne'de, bitki ve hayvan türlerinin sergilendigi Trakya Üniversitesi (TÜ) Doga Tarihi Müzesini 2 ayda 17 binden fazla kisi ziyaret etti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ögretim elemanlarinca 40 yildir biriktirilen bitki ve hayvan örnekleri, Karaagaç Yerleskesi'ndeki müzede sergileniyor.

"Yasayan müze" konseptiyle ziyaretçilerini agirlayan müze, 734 türden 1923 örnege ev sahipligi yapiyor.

TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop'un katilimiyla ocak ayinda açilan müze kisa sürede 6 bin 215'i çocuk olmak üzere 17 binden fazla ziyaretçiyi agirladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, müzenin Edirne ve çevre illerden ziyaretçilerin ilgisini çektigini belirtti.

Müzenin ziyaretçilerine bitki ve hayvan türlerini yakindan tanima firsati sagladigini aktaran Tabakoglu, "Müzemizde her dereceden ögrencimiz, kitaplarda gördükleri canlilari bizzat müsahede edebiliyor. Müzemizin düzenlenmesinde ve faaliyetlerinde göstermis olduklari gayretlerden ötürü Biyoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çamlitepe'ye, Müze Müdürü Özmen Yeltekin'e ve emegi geçen tüm hocalarima tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Doga Tarihi Müzesi, pazartesi hariç haftanin alti günü 09.00-17.00 saatleri arasinda ziyaret edilebiliyor.