Trabzonspor sahasinda topladigi puanlarla güldüSelçuk Kiliç- Bordo-mavililer, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de topladigi 41 puanin 30'unu iç sahada oynadigi karsilasmalarda elde etti - Karadeniz ekibi, iç sahada 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 maglubiyet alirken 2,3 puan ortalamasi yakaladi

Trabzonspor sahasinda topladigi puanlarla güldüSelçuk Kiliç- Bordo-mavililer, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de topladigi 41 puanin 30'unu iç sahada oynadigi karsilasmalarda elde etti
- Karadeniz ekibi, iç sahada 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 maglubiyet alirken 2,3 puan ortalamasi yakaladi

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda Adana Demirspor'u sahasinda 4-1 yenen Trabzonspor, kendi evinde topladigi puanlarla güldü.

Spor Toto Süper Lig'de 41 puanla 5. siraya yükselen bordo-mavililer, iç sahada basarili bir grafik ortaya koyarak 30 puani hanesine yazdirdi.

Karadeniz ekibi, sahasindaki 13 lig maçinda 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 maglubiyet alarak iç sahada lider Galatasaray'dan sonra en fazla puan toplayan takim oldu.

Sahasinda 2,3 puan ortalamasi yakalayan Trabzonspor, deplasmanda ise tam ters bir grafik ortaya koyarak 11 maçta 11 puan topladi ve 1 gibi düsük ortalamada kaldi.

Trabzonspor, bu sezon lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Avrupa kupalarinda olmak üzere iç sahada toplam 19 karsilasmaya çikarken bu karsilasmalarda 14 galibiyet, 4 beraberlik, 1 maglubiyetle sahadan ayrildi.


- Sadece 7 gol yedi

Trabzonspor, ligdeki 13 iç saha maçinda kalesinde 7 gol görürken 24 gol atti.

Bordo-mavililer, sahasindaki karsilasmalarin 9'unda kalesini gole kapatirken, sadece 4 maçta gol yedi. Bu karsilasmalarin 3'ünde kalesinde ikiser gol gören Karadeniz ekibi, bir maçta da 1 gol yedi.


- Avrupa'da yenilmedi

Trabzonspor, iç saha basarisini Avrupa kupalarindaki 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak gösterdi.

Bordo-mavililer, UEFA Sampiyonlar Ligi play-off elemesinde sahasinda Danimarka'nin Kopenhag takimi ile golsüz berabere kaldi. UEFA Avrupa Ligi'nde Sirbistan temsilcisi Kizilyildiz'i 2-1 maglup eden Karadeniz ekibi, Fransa'nin Monaco takimini 4-0, Macaristan'in Ferencvaros takimini ise 1-0 yenmeyi basardi.

Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Isviçre'nin Basel takimini da sahasinda 1-0 maglup etti.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi'nda Yilport Samsunspor'u 3-0 yendi.