Torku Sekerspor Güres takimi, 2 Türkiye Sampiyonlugu'nun sahibi olduFatma Eda Topcu- Samsun'da düzenlenen Yasar Dogu U17 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi'na 2 siklette katilan Torku Sekerspor, Konya'ya 2 altin madalya ile döndü

Torku Sekerspor Güres takimi, 2 Türkiye Sampiyonlugu'nun sahibi olduFatma Eda Topcu- Samsun'da düzenlenen Yasar Dogu U17 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi'na 2 siklette katilan Torku Sekerspor, Konya'ya 2 altin madalya ile döndü

ISTANBUL (AA) - Torku Sekerspor Güres Takimi, 2 sporcu ile gittigi Yasar Dogu U17 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi'ndan 2 Türkiye Sampiyonlugu ile döndü.

Torku Seker'den yapilan açiklamaya göre, amatör imkanlarla profesyonel bir çalisma ortaya koyan Torku Sekerspor yönetimi, genç sporcularla çiktigi yolda emin adimlarla basarilari elde etmeye devam ediyor.

Türkiye Güres Federasyonu'nun 2023 faaliyet programi kapsaminda, 3-5 Nisan tarihleri arasinda Samsun'da düzenlenen Yasar Dogu U17 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi'na 55 Ilde yaklasik 750 sporcu katildi. Dört ayri minderde dereceye girmek için verilen mücadeleler büyük çekismeye sahne oldu.

Sampiyonaya 2 siklette katilan Torku Sekerspor, Konya'ya 2 altin madalya ile döndü.

Müsabakada 51 kilogramda mindere çikan Torku Sekerspor'dan Ömer Altas, finalde Kayseri Sekerspor’dan Denizhan Ugur’u maglup ederek Türkiye Sampiyonlugu’nu kazanirken, 60 kilogramda Halil Çinar, Osmaniye GSK’den Kemal Sahbaz’i puan vermeden yenerek Türkiye Sampiyonu oldu.

- "Gençlere yatirim yapmaya devam edecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani, ayni zamanda Torku Seker Spor Onursal Baskani Ramazan Erkoyuncu, ata sporu güreste, gençlere yatirim yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kulüpte genç sporcularla mücadele ettiklerini belirten Erkoyuncu, "Gençlerimiz azimle çalisiyorlar ve basarilari da hakli olarak elde ediyorlar. Amacimiz faal oldugumuz güres, bisiklet ve bedensel engelliler badminton branslarinda sporcularimizin milli takimda yer almalarina katkida bulunarak ülkemize de madalyalar kazandirmaktir." ifadelerini kullandi.

Konya Torku Sekerspor Kulüp Baskani Ahmet Bozdam ise, "Yakin zamanda faaliyete basladigimiz güres bransinda gençlere yaptigimiz yatirimlar madalya olarak dönüyor. Samsun’da 2 sporcumuzda Türkiye Sampiyonu oldu. Ömer ve Halil, kendi sikletlerinde altin madalya kazandilar. Gece gündüz çalisan antrenörlerimizi ve sporcularimizi kutluyorum. Amatör branslarda, profesyonel bir anlayisla yolumuza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.