Ticaret Bakani Mus, Samsun Sehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunduFatih Mehmet Kürkçü

Ticaret Bakani Mus, Samsun Sehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunduFatih Mehmet Kürkçü

SAMSUN (AA) - Ticaret Bakani Mehmet Mus, insasi devam eden Samsun Sehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

AK Parti'den Samsun milletvekili adayi olan Mus, Saglik Bakanliginin öz kaynaklariyla Canik ilçesinde insa edilen sehir hastanesindeki incelemelerinin öncesinde insaat sahasinda gazetecilere açiklama yapti.

Samsun Sehir Hastanesinin betonarmesinin yüzde 97'sinin tamamlanmis durumda oldugunu belirten Mus, "Genel olarak da yüzde 50'nin üzerinde bir imalat söz konusu. Allah nasip ederse 11 Kasim itibariyla projenin tamamlanmasi öngörülüyor ve mart ayinda da hastanenin tüm tefrisatinin tamamlanarak hizmet vermeye baslamasini Il Müdürlügümüz planliyor." dedi.

Mus, Samsun Sehir Hastanesinin bütçe kaynaklariyla yapilan bir sehir hastanesi oldugunu ve kentte önemli bir ihtiyaci karsilayacagini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Hem ameliyathane sayisini artiriyoruz diger hastanelerle mukayese edince hem yogun bakim ünitelerini, normal yataklari acil servisini... Dolayisiyla Samsun'un ihtiyaçlarini karsilayacak güzel bir hastane. Bir de hastanenin baglanti yolunun yapilmasi gerekiyor. Arkadaslar onu da konustuk. Insallah onunla alakali da çalismalar son raddeye geldi. Gerekli bütçe ödenekleri ayarlandiktan sonra bir an önce ihalesinin yapilip yol çalismasi da baslayacak. Sanli bir sekilde bir taraftan yol ilerlerken bir taraftan da hastane insaati bitirilmis olacak. Insallah 2024'ün bahari itibariyla burasi hizmet vermeye baslayacak."

Daha sonra Mus ve beraberindeki protokol üyeleri, hastane ve odalarini gezdi, çalismalara iliskin bilgi aldi.

Mus'a Saglik Il Müdürü Muhammed Ali Oruç, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ile insaati yürüten firmanin yetkilileri eslik etti.