TIKA, Pakistan'da Ulusal Modern Diller Üniversitesinin Türkçe bölümünü yenilediMuhammet Nazim Tasci

TIKA, Pakistan'da Ulusal Modern Diller Üniversitesinin Türkçe bölümünü yenilediMuhammet Nazim Tasci

ISLAMABAD (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Pakistan'da Ulusal Modern Diller Üniversitesinin (NUML) Türkçe bölümünü yeniledi.

NUML Islamabad kampüsünde düzenlenen açilis törenine, Türkiye'nin Islamabad Büyükelçisi Mehmet Paçaci, NUML Genel Müdürü Nadir Ali, TIKA Islamabad Koordinatörü Muhsin Balci, Pakistan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluslarindan temsilciler ve ögrenciler katildi.

Büyükelçi Paçaci, burada yaptigi açiklamada, TIKA'nin dünya genelinde projeler yürüttügüne isaret ederek, Pakistan'da gerçeklestirilen faaliyetlerin iki ülke arasindaki iliskilere büyük katki sagladigini vurguladi.

TIKA Islamabad Koordinatörü Balci ise AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkçe bölümünde tadilat çalismalari yapildigini ve fiziki altyapinin iyilestirildigini ifade ederek, yeni nesil egitim materyalleri ve Türk kültür ögeleriyle siniflarin donatildigini söyledi.

Balci, Pakistan genelinde 2010'dan bu yana TIKA tarafindan 600'den fazla proje gerçeklestirildigini vurgulayarak, egitim sektörünün bu projelerin basinda geldigini kaydetti.