TIKA, Kirgizistan'da Tekstil Gelistirme Merkezi kurduNazir Aliyev Tayfur

TIKA, Kirgizistan'da Tekstil Gelistirme Merkezi kurduNazir Aliyev Tayfur

BISKEK (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Türkiye'nin tekstil ve hazir giyim sektöründeki tecrübelerini paylasmak amaciyla Kirgizistan'in baskenti Biskek'te Tekstil Gelistirme Merkezi kurulmasina destek oldu.

TIKA Biskek Program Koordinatörlügü, ülkedeki Türkiye Mezunlari Dernegi ve Kirgizistan Avrasya Is Kulübü isbirliginde kurdugu Tekstil Gelistirme Merkezi'nde, egitim sinifi ve konferans odasi, teknik donanimli tasarim atölyesi, tekstil laboratuvari olusturuldu.

Merkezin açilisini, Türkiye'nin Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan ve TIKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Baskani Ali Özgün Öztürk yapti.

Dogan, burada yaptigi konusmada, Türkiye Mezunlari Dernegini kutlayarak merkezin kurulmasina destek olan TIKA'ya tesekkür etti.

Türkiye ile Kirgizistan'in ikili ticaretinde tekstilin en önemli kalemi olusturdugunu belirten Dogan, "Dost ve kardes ülke Kirgizistan'da tekstil sektörünün gelismesini arzu ediyoruz. Bu merkez, tekstilin teknik ve bilimsel faaliyetlerin gelismesine önemli katkida bulunacaktir." dedi.

TIKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Baskani Öztürk, TIKA'nin uzun yillardir Kirgizistan'da yardim projelerini yaptigini söyleyerek "Türkiye'nin tekstil alanindaki tecrübelerinin iletilmesi konusunda Tekstil Gelistirme Merkezi, Kirgizistan ekonomisine katki saglayacak." ifadesini kullandi.

Öztürk, Türkiye'de 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde Kirgizistan'a gösterdigi dayanisma dolayisiyla tesekkür etti.

Merkezin yetkilisi??????? Mirbek Okenov, Kirgizistan'da küçük ve orta büyüklükteki isletmelere yönelik kapasite gelistirme, insan kaynaklari, yönetim ve yatirim, sertifikasyon ve standardizasyon, gelenekselden kurumsala geçis konularinda danismanlik yapmayi amaçladiklarini kaydetti.