TEKNOFEST Izmir'i 1 milyon 100 bin kisi ziyaret ettiHaydar Toprakçi

TEKNOFEST Izmir'i 1 milyon 100 bin kisi ziyaret ettiHaydar Toprakçi

IZMIR (AA) - Izmir'de bugün sona eren uzay, havacilik ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'i, 1 milyon 100 bin kisinin ziyaret ettigi bildirildi.

Çigli Havaalani'nda 27 Eylül'de baslayan ve bugün sona eren organizasyonun tamamlanmasinin ardindan TEKNOFEST sosyal medya hesabindan, ziyaretçi sayisina iliskin açiklama yapildi.

Açiklamada, "TEKNOFEST 2023'ün finalini güzel Izmir'de yaptik. TEKNOFEST Izmir'de 5 gün boyunca 1 milyon 100 bin kisi bizlerleydi. Bu yolculukta bize yol arkadasi olan tüm ziyaretçilerimize tesekkürler." ifadelerine yer verildi.

- Cumhuriyet'in 100. yilinda 4,6 milyon ziyaretçi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) yürütücülügünde bu yil Istanbul, Ankara ve Izmir'de düzenlenen TEKNOFEST'lere, toplam 4,6 milyon kisinin katildigini kaydetti.

Ilk TEKNOFEST'in düzenlendigi 2018'den bugüne organizasyonun yaklasik 10 milyon ziyaretçiyi agirladigini belirten Bayraktar, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük etkinligi olan TEKNOFEST'e 125 paydas kurum ile birlikte imza atildi. Milletimiz akin akin yitik sevdasi, milli teknoloji hamlesine kostu. Seneye TEKNOFEST 2024'te görüsmek üzere." açiklamasinda bulundu.

Türkiye'de milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurulusun paydasligiyla düzenlenen festival, 2018, 2019 ve 2021 yillarinda Istanbul'da, 2020'de Gaziantep'te, 2022'de Samsun ve Azerbaycan'in baskenti Bakü'de düzenlenmisti.

Bu yil Cumhuriyet'in 100. yili nedeniyle üç büyük sehirde düzenlenmesi karari alinan festivalin Istanbul etabi 27 Nisan-1 Mayis'ta, Ankara etabi 30 Agustos-3 Eylül'de yapilmisti. Izmir etabi ise 27 Eylül'de baslamis ve bugün sona ermisti.