TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve IYI Parti'nin grup önerileri kabul edilmediIsmail Çimen

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve IYI Parti'nin grup önerileri kabul edilmediIsmail Çimen

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve IYI Parti'nin gündeme iliskin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, gündem disi konusmalar ve grup baskanvekillerinin degerlendirmelerinin ardindan siyasi partilerin gündeme iliskin grup önerilerine geçildi.

IYI Parti'nin "deprem bölgesinde meydana gelen sel felaketi"; HDP'nin "Kizilay", CHP'nin ise "THK Üniversitesince 2016-2017 yillarinda verilen yüksek lisans diplomalari" konusunda arastirma komisyonu kurulmasina iliskin önergelerinin ön görüsmelerinin bugün yapilmasi önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, daha sonra AK Parti Grubu'nun gündem ve çalisma saatlerine iliskin önerisi ele alindi.

Kabul edilen öneriye göre, Yaslilarin Hayatin Çesitli Alanlarinda Yasadiklari Sorunlarin Arastirilarak Alinmasi Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amaciyla Kurulan Meclis Arastirma Komisyonu Raporu ile 2022 ve 2021 Yili Kamu Denetçiligi Kurumu (KDK) Raporu Hakkinda Dilekçe Komisyonu ile Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Raporlari, gündemin ön sirasina alindi.

Daha sonra yaslilarin, hayatin çesitli alanlarinda yasadiklari sorunlarin arastirilarak alinmasi gereken tedbirlerin belirlenmesi amaciyla kurulan Meclis Arastirma Komisyonu Raporunun görüsmelerine baslandi.