TBMM Genel KuruluErtugrul Subasi- AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin: - "(Kahramanmaras merkezli depremler) Adresini tasiyan hiçbir vatandasimiz magdur olmayacak. Her türlü yardim ödenmeye devam edecek" - IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta: - "Dogru düzgün çadir kurmayi basaramayan bir yönetim, millete kalici konut vaadinde bulunuyor"

TBMM Genel KuruluErtugrul Subasi- AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin:
- "(Kahramanmaras merkezli depremler) Adresini tasiyan hiçbir vatandasimiz magdur olmayacak. Her türlü yardim ödenmeye devam edecek"
- IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta:
- "Dogru düzgün çadir kurmayi basaramayan bir yönetim, millete kalici konut vaadinde bulunuyor"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan adresini tasiyanlara her türlü yardimin ödenmeye devam edilecegini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, grup baskanvekilleri yerlerinden söz alarak degerlendirmelerde bulundu.

IYI Parti Grup Baskanvekili Erhan Usta, Adiyaman, Sanliurfa ve Malatya'da yasanan sel nedeniyle hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Selin çadirkentlerdeki tahribatina isaret eden Usta, "Dogru düzgün çadir kurmayi basaramayan bir yönetim millete kalici konut vaadinde bulunuyor. Daha çadir sorununu halledemedin ve çadirlari düzgün bir yere koyamadin. Çadirlar selin altinda kaldi. Insanlar magdur." diye konustu.

AFAD'in deprem bölgesinde, kontrolündeki vinçleri saati 10 bin liraya kiraladigina yönelik bir iddia bulundugunu dile getiren Usta, bunun takipçisi olacaklarini söyledi.

Hatay Valisi Rahmi Dogan'in milletvekili adayi olmak için istifa ettigini ögrendiklerini aktaran Usta, "Zamani mi? Zaten basarisiz oldun, isini yapsana. Bu istifa nasil kabul edildi anlamiyorum." ifadesini kullandi.

MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, Adiyaman ve Sanliurfa'daki sel nedeniyle büyük üzüntü duydugunu belirterek, "Kayiplarimizin bir an evvel sag salim bulunmasini temenni ediyorum. Deprem felaketinin acisinin sarilmaya çalisildigi sirada su baskinlari üzücü olmustur." dedi.

Uluslararasi yarismalarda madalya kazananlari tebrik eden Akçay, basarilarinin devamini diledi.

- "Turuncu kodlu uyariya karsi hangi tedbir alindi?"

HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas Sanliurfa, Adiyaman ve Malatya'daki sel felaketleri öncesinde meteorolojinin turuncu kod ile uyarida bulundugunu söyleyerek, buna karsin hangi tedbirlerin alindigini sordu.

Tedbir alinmadigini savunan Bestas, "Yaptiklari her sey çürük. 20 yildir Sanliurfa'da iktidardalar. Adiyaman'da, Malatya'da da öyle. Bu AKP belediyeleri ne yapar? Hiçbir tedbir almaz, ihaleyle önüne gelene yapi izni verir, denetim yapmaz, altyapi insa etmez." diye konustu.

Bestas, bir an önce konteyner kentlerin kurulmasi gerektigini söyledi.

- "Beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor"

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel de selin etkili oldugu bölgeye 7 milletvekilinin gittigini kaydetti.

Özel, sel ve su baskininda zarar gören çadirlari yanlis yere yerlestirdigini öne sürerek, "Tam bir beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor." görüsünü savundu.

Sadakat yerine liyakati esas alan kisilerin görev yapmasi gerektigini belirten Özel, AFAD'in en kritik görevlilerinin tek vasfinin ilahiyat fakültesi mezunu olmalari oldugunu iddia etti.

Özel, deprem bölgesindeki özel okul ögretmenlerinin maas alamadigina dikkati çekti.

Hatay Valisi Dogan'in istifa etmesine deginen Özel, "Milletvekilligini hak edecek kadar iyi valilik yapiyorsan Hatay'i niye yalniz birakiyorsun bu günde? Kisisel ikbal için. Yok, iyi yapmiyorsan nasil böyle bir göreve talip olabiliyorsun?" dedi.

- "Bakanlarimiz, milletvekillerimiz orada"

AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin, Adiyaman, Sanliurfa ve Malatya'daki sel felaketini yakindan takip ettiklerini söyledi.

Zengin, "Bakanlarimiz, milletvekillerimiz oradalar. Gidecek arkadaslarimiz da var. Depremzedelerimizin ayrica bir magduriyet yasamamasi için özel bir gayret sarf ettigimizi belirtmek isterim." ifadesini kullandi.

Zengin, 14 Mayis'ta seçim yapilacagini animsatarak, "Adresini tasiyan hiçbir vatandasimiz asla magdur olmayacak. Her türlü yardim ödenmeye devam edecek. 17 Mart Cuma gününe kadar tüm depremzede vatandaslarimizin bulunduklari yerlerde adres degisikliklerini yapmalarini, seçmen olarak kayitlarini kontrol etmelerini önemsiyoruz." diye konustu.

Bu arada grup baskanvekilleri, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim'a annesi Fahriye Yildirim'in vefatindan dolayi bassagligi, Fahriye Yildirim'a Allah'tan rahmet diledi.