TBMM Genel KuruluAynur Ekiz,Kemal Karadag- AK Parti Grup Baskanvekili Leyla Sahin Usta: -"(Dokuz Eylül Üniversitesindeki olaylar) Masaya çatalla ve biçakla vuran ögrencilerin gözaltina alinmasini tasvip etmemiz mümkün degil" - CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir: - "Hem yemek vermeyeceksin hem burs vermeyeceksin hem de bunu konusturtmayacaksin. Bu olacak bir sey mi?"

TBMM Genel KuruluAynur Ekiz,Kemal Karadag- AK Parti Grup Baskanvekili Leyla Sahin Usta:
-"(Dokuz Eylül Üniversitesindeki olaylar) Masaya çatalla ve biçakla vuran ögrencilerin gözaltina alinmasini tasvip etmemiz mümkün degil"
- CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir:
- "Hem yemek vermeyeceksin hem burs vermeyeceksin hem de bunu konusturtmayacaksin. Bu olacak bir sey mi?"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Leyla Sahin Usta, Dokuz Eylül Üniversitesinde yemek ücretlerinin artirilmasini protesto eden ögrencilerin gözaltina alinmasini tasvip etmediklerini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, grup baskanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi milletvekilleri, gruplari için Genel Kurul Salonunda yer tahsisi yapilmadigi gerekçesiyle bugün de komisyon siralarina oturdu. Saadet Partisi Grup Baskanvekili Isa Mesih Sahin, komisyon sirasindan yaptigi konusmada, "Bize emanet edilen bir sorumluluk var. Bu sorumlulugun geregi olarak da biz hakkimizi korumak zorundayiz." dedi.

- "Tüm siginmaci ve kaçaklarin artik vatanlarina gönderilme vakti gelmistir"

IYI Parti Grup Baskanvekili Dursun Müsavat Dervisoglu, konfeksiyon basta olmak üzere bazi meslek kollarinin tamamen siginmacilarin tekeline geçtigini öne sürdü.

Türk vatandaslarinin bazi is kollarinin disinda kalma tehlikesiyle karsi karsiya birakildigini savunan Dervisoglu, "Bu demografik krizi Türkiye'nin basina bela eden, kitlesel göçü engellemekle mükellefken onu tesvik eden iktidar sahipleridir. Tüm siginmaci ve kaçaklarin artik vatanlarina gönderilme vakti gelmistir." diye konustu.

- Bülbül, Disisleri Bakani Hakan Fidan'in açiklamasini degerlendirdi

MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül, Disisleri Bakani Hakan Fidan'in, "1 Ekim'de Ankara'da gerçeklestirilen terör saldirisinin faillerinin Suriye'den geldigi, bundan sonra Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye ait bütün altyapi, üstyapi ve enerji tesislerinin mesru hedef oldugu" yönündeki açiklamasinin son derece hakli oldugunu ifade etti.

Uluslararasi hukukun sinirlarin disindan terör saldirisi gerçeklesmesi halinde terör odaklarina yönelik her türlü operasyonu, takibi mesru ve hukuka uygun kabul ettigini dile getiren Bülbül, "Bu çerçevede, atilacak her türlü adimi mesru, hakli ve lüzumlu gördügümüzü ifade etmek istiyoruz." dedi.

- "Ögretmenleri kaliplara sigdirmaya çalismayin"

HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas, Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin'in zorunluluk olmadigini açiklamasina ragmen, önlük uygulamasi için ögretmenlerin beden ölçülerinin alinmaya devam edildigini öne sürdü.

Önlügün ya da herhangi bir üniformanin nitelikli egitim için olmadigini söyleyen Bestas, "Ögretmenler tek tip önlük uygulamasini kabul etmiyor. Ögretmenleri tek tip yapamazsiniz ve kaliplara sigdirmaya çalismayin." ifadelerini kullandi.

CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, Dünya Ögretmenler Günü'nü kutlayarak, ögretmenlerin yoksulluk sinirinin altinda çalistigini savundu.

Dokuz Eylül Üniversitesinde yemeklere zam yapildigini, ögrencilerin de masaya çatal biçak vurarak bunu protesto ettigini anlatan Basarir, "Simdi bunu protesto ettikleri için yaka paça gözaltina alindilar. Neden? Hem yemek vermeyeceksin hem burs vermeyeceksin hem de bunu konusturtmayacaksin. Bu olacak bir sey mi?" diye konustu.

Basarir, ögrencilerin bir an önce serbest birakilmasi gerektigini söyledi.

- "Tasvip etmemiz bizim için de mümkün degildir"

AK Parti Grup Baskanvekili Leyla Sahin Usta da Dünya Ögretmenler Günü'nü kutladi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan bölgenin ihtiyaçlarinin, sorunlarinin tespitiyle ilgili çalismalar yapildigini belirten Usta, sorunlarin çözümü için büyük çaba içerisinde olduklarini vurguladi.

Dokuz Eylül Üniversitesi ögrencilerinin gözaltina alinmasini yanlis buldugunu belirten Usta, "Masaya çatalla ve biçakla vuran ögrencilerin gözaltina alinmasinin yanlis oldugunu özellikle ifade ediyorum. Ögrenci temsilcileri davet edilerek diyalogla çözüm için bir çaba sarf edilseydi eminim ki çok daha barisçil yöntemle her iki tarafin rizasiyla, memnuniyetiyle sorun çözülebilirdi. Böyle bir durumu tasvip etmemiz elbette ki bizim için de mümkün degil." degerlendirmesinde bulundu.