T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'in kapanis töreninde konustu:Efsun Erbalaban Yilmaz,Halil Fidan- "(Ankara'daki terör saldirisi) Herkes bilsin ki Türk milleti birdir, bu meydandaki gibi beraberdir. Yüksek teknolojisiyle, yüregiyle Türk Silahli Kuvvetlerindeki, güvenlik güçlerimizdeki yürekle her türlü maraza karsi koymaya gücü yeter"

T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'in kapanis töreninde konustu:Efsun Erbalaban Yilmaz,Halil Fidan- "(Ankara'daki terör saldirisi) Herkes bilsin ki Türk milleti birdir, bu meydandaki gibi beraberdir. Yüksek teknolojisiyle, yüregiyle Türk Silahli Kuvvetlerindeki, güvenlik güçlerimizdeki yürekle her türlü maraza karsi koymaya gücü yeter"

IZMIR (AA) - TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, Ankara'daki terör saldirisini kinayarak Türk milletinin, her türlü maraza karsi koymaya gücünün yettigini vurguladi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile T3 Vakfi yürütücülügünde Çigli Havaalani'nda 27 Eylül'de baslayan uzay, havacilik ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'in kapanis töreni yapildi.

Selçuk Bayraktar, törende yaptigi konusmada, Cumhuriyet'in 100. yilinda, Izmir'de muhtesem bir TEKNOFEST düzenlediklerini belirtti.

Festivalde bir kez daha gençlerin azim ve kabiliyetlerine tanik oldugunu ifade eden Bayraktar, "2018'de çiktigimiz bu yolda her geçtigimiz yil daha fazla gencimiz bizlere eslik ediyor." dedi.

"TEKNOFEST kusaginin" her yil daha da büyüdügünü kaydeden Bayraktar, söyle konustu:

"Bugüne kadar düzenledigimiz 9 TEKNOFEST'te yaklasik 2 milyon genç kardesimiz projeleriyle yaristi, 9 milyondan fazla ziyaretçi TEKNOFEST'e gelerek gelecegin Türkiye'sinin havasini soludu. Bahsettigim 2 milyon gencimizin basvurusuna siradan bir rakam gibi bakmayin. Bu basvurular, milletimizin gelecegi, bizim yarinlarimizin, Türkiye'nin bilim ve teknolojideki liderliginin teminati."

- "Ecdadimiz gurur duyardi"

Bayraktar, medeniyetin öncülerinin biraktigi mirasa layik olmak için gençlerle yeni ufuklara yelken açtiklarini dile getirerek "Ecdadimiz, gençlerimizin bugün gösterdigi gayreti, bu çabayi, projelerini görse tarih boyunca verilen mücadelenin bosa olmadigini görerek gurur duyardi." ifadesini kullandi.

TEKNOFEST'teki yenilikçi ruhunun 21. yüzyilin, "Türkiye Yüzyili" olacaginin müjdecisi oldugunu vurgulayan Bayraktar, söyle devam etti:

"Milli teknoloji hamlesi, TEKNOFEST'le kök salmaya devam ediyor. Bir fidan toprakta ne kadar derin kök salarsa gökyüzüne de o kadar yüksek uzanir. Bizler de 'köklerden göklere' diyerek gururla gelecege uzaniyoruz. Her TEKNOFEST sizlerin destegiyle bir öncekinden daha güçlü ve ihtisamli bir hal aliyor. Teknolojiyle yüzyillardir kopmus olan bagimizi tekrar kuruyoruz. Umudumuz her sabah yeniden doguyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dedigi gibi, 'Uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanir'. Türkiye artik uyandi. Biliyoruz ki bu millet uyandiginda yeryüzünde onu tutabilecek bir güç dogmamistir."

- Terör saldirisina kinama

TEKNOFEST'e katilan gençlerin gözünde gördügü isikla, milletin bagimsizligi için mücadele eden ecdadin gözündeki isigin ayni oldugunu kaydeden Bayraktar, Türkiye Yüzyili'nda yüksek teknolojide bayragi en yüksege çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ankara'daki terör saldirisina deginen Bayraktar, sözlerini söyle tamamladi:

"Sabahin erken saatlerinde gerçeklesen hain terör örgütünün saldirisini kiniyor, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Herkes bilsin ki Türk milleti birdir, bu meydandaki gibi beraberdir. Yüksek teknolojisiyle, yüregiyle Türk Silahli Kuvvetlerindeki, güvenlik güçlerimizdeki yürekle her türlü maraza karsi koymaya gücü yeter. Ülkemize kastetmeye çalisan tüm kesimler bu meydandaki birligi, beraberligi, yüksek teknolojiyi ve buradaki ruhu görebilir. Rabb'im yaralilara sifa versin."

Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fatih Kacir, Selçuk Bayraktar, protokol üyeleri, T3 Vakfi Yönetim Kurulu üyeleri, ödül ve plaket alanlar, 'TEKNOFEST pozuyla' toplu fotograf çektirdi.

Törende, Deneyap Teknoloji Atölyesi ögrencilerine yönelik düzenlenen Deneyap Makeathon ve Girisim yarismalarinda dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinliklerde Milli Savunma Bakanligi ile Içisleri Bakanligi ekiplerine plaket takdim edildi.

TEKNOFEST sarkilarinin çalinmasiyla son bulan törenin ardindan uçus gösterileri yapildi.