"Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanlari Sergisi", Istanbul Sinema Müzesi'nde açilacakAise Hümeyra Akgün

"Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanlari Sergisi", Istanbul Sinema Müzesi'nde açilacakAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkinda bugüne kadar yapilmis en kapsamli sergi, Istanbul Sinema Müzesi'nde ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Müzeden yapilan açiklamaya göre, 40 yil boyunca bir araya getirilen 600'den fazla parçadan olusan hayran koleksiyonu sergi, 1 Ekim'den itibaren görülebilecek.

Ilk serisi 1977 yilinda yayimlanan Star Wars yapimlariyla paralel ilerleyen "Galaksinin Fanlari Sergisi", 40 yil boyunca hayranlari tarafindan tasarlanan konstrüksiyonlar ve essiz objeleri içeriyor.

Sergide orijinal ürünlerin yani sira yüzlerce benzersiz koleksiyon parçasi, gerçek boyutlu figür, kask, isin kilici, imzali maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar ve set dekorlariyla hazirlanan mekanlar, izleyicilerin begenisine sunulacak.

Dünyanin en çok hasilatli film serisi olarak tarihe geçen 12 yapimi konu alan koleksiyon sergisi, ayni zamanda fanlarinin gözünden Star Wars dünyasina yakindan taniklik ediyor.

Istanbul Sinema Müzesi'nin geçici sergi salonunda konumlanacak projede 50'den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zirh ve giysi, filmde bulunan uzay gemisi savasi, 25 modellenmis ve elle boyanmis gerçek boyutta büst ve devasa yaratik figürleriyle benzersiz dioramalar, migferler, oyuncular tarafindan imzali film maskeleri, posterler ve her biri birer sanat eseri olan birçok parça sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle kapilarini açacak sergi süresince Star Wars yapimlarinin gösterimleri, film okumalari ve belgesel gösterimleri gibi birçok farkli etkinlik de sinemaseverlerle bulusacak.

Her yastan Star Wars hayranini bekleyen sergi, 1 Ekim'den itibaren 1 Subat 2024'e kadar açik kalacak.