Spor federasyonlari, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutladi Fatih Çakmak

Spor federasyonlari, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutladi Fatih Çakmak

ANKARA (AA) - Spor federasyonlari yayimladiklari mesajlarla 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutladi.

Türkiye Voleybol Federasyonu mesajinda, "Hayatin her alaninda basarilariyla fark yaratan, hikayesi ile ilham veren tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kutlu olsun." ifadeleri kullanildi.

Türkiye Hentbol Federasyonunun (THF) mesajinda, basta spor olmak üzere, hayatin her alaninda esitlige inanildigi, sporcu, hakem, gözlemci ve ofis çalisani kadinlarin daha fazla olmasi için çalisildigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen THF Baskan Vekili Gamze Çelik de "Bugün, toplumu olusturan, güzellestiren, her alanda izleri olan kadinlarimizin günü, Türkiye Hentbol Federasyonu olarak; kadin odakli spor en önemli vizyonlarimizdan birisi." ifadelerini kullandi.

THF Baskani Ugur Kiliç ise "Kadin emeginin ve bakis açisinin yasamin her alanina nüfuz ettigi, esitlikle gücünü artiran, gelecegin birlikte yaratildigi bir evren hayali ile Dünya Kadinlar Günü'nü kutluyorum." seklinde görüs belirtti.

Türkiye Judo Federasyonu da mesajinda "Yasadigimiz asrin felaketinde yasamini yitiren kadinlarimiza ve ailelerine Allah'tan rahmet, yaralilara sifalar diliyoruz. Bu zor zamanlarda bir kez daha ayaga kalkacagiz, basaracagiz ve hep yan yana olacagiz. Judo ailesinin ve sporcularimizin, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Kerim Vural da mesajinda, "Hepimiz biliyoruz ki her basari öyküsünün, her madalyada dökülen gözyasinin ardinda en az bir kadinin emegi, en az bir kadinin alin teri var. Isitme engelliler sporuna oyuncu, antrenör, hakem ve çalisan olarak emek vermis tüm kadinlarimiza bir kez daha tesekkürlerimi sunuyorum. Federasyonumuzun kadin sporcu sayisini arttirmak için çesitli projeler üretiyoruz. Gelecegimize isik tutan bütün kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini paylasti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu da "Yasamin her alaninda basariyla yer alan, emek ve ilham veren, örnek olan kadinlarimizin, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kutlu olsun." mesajini paylasti.

Türkiye Satranç Federasyonu ise mesajinda "Güçlü, cesur, yaratici, mücadeleci, yürekli kadinlarimizla kocaman bir aileyiz. Spordan bilime, is dünyasindan sanat dünyasina yasamin her alaninda üreten, çalisan, hep daha iyinin mücadelesini veren tüm kadinlarimizin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Güres, atletizm, halter, eskrim, tenis, cimnastik, yüzme, tekvando, karate, motosiklet, otomobil sporlari ile beraber birçok spor federasyonu da 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü yayimladiklari mesajlarla kutladi.