Sivas'ta üniversiteler arasi "Anadolu'nun Mirasi Soframda" yemek yarismasi yapilacakHalife Yalçinkaya

Sivas'ta üniversiteler arasi "Anadolu'nun Mirasi Soframda" yemek yarismasi yapilacakHalife Yalçinkaya

SIVAS (AA) - Sivas'ta, Asik Veysel Yili etkinlikleri kapsaminda üniversiteler arasinda "Anadolu'nun Mirasi Soframda" yemek yarismasi düzenlenecek.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülügünde gerçeklestirilecek yarismaya 50'ye yakin üniversiteden katilim bekleniyor.

Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Emre Hastaoglu, AA muhabirine, "Anadolu'nun Mirasi Soframda" yemek yarismasinin ikincisine ev sahipligi yapmaya hazirlandiklarini söyledi.

Etkinligin 16-17 Kasim'da fakültenin Gastro Mutfak Sanatlari Bölümü atölyelerinde gerçeklestirilecegini belirten Hastaoglu, "Bu sene özellikle vefa temasi üzerinden yemek yarismamizi gerçeklestirmeyi düsünüyoruz." dedi.

- Üniversitelerden 150-200 yarismacinin katilimi bekleniyor

Hastaoglu, cografi isaretli ürün kullaniminin yarismanin ana kurallarindan olacagini dile getirerek, "Hem ana yemek hem de tatli kategorisinde 50'den fazla üniversiteye davetiye gönderdik. 150-200 yarismacinin gelecegini düsündügümüz son derece keyifli ve eglenceli bir yarisma olacak." diye konustu.

Jüride Sahrap Soysal, Ferhat Bora, Sefika Günyel, Ugur Gömeç, Kaan Usta ve kendisinin yer alacagini aktaran Hastaoglu, sunlari kaydetti:

"2 gün sürecek programimiza tüm üniversitelerin asçilik ve gastro mutfak sanatlari bölümünden ögrencilerimizi ve hocalarimizi bekliyoruz. Özellikle Sivas yemeklerinin yani sira ülkemizin her noktasinda ayri degerde yöresel yemek bulunmakta. Unutulmaya yüz tutmus yemeklerimiz yarismalarimizda daha taninir hale getirilerek, yeniden yorumlanarak daha keyifli bir hal alabiliyor. Böylece yemeklerin hem taninirligi artiyor hem de unutulmasi önlenmis oluyor, biz de buna katki saglamaya çalisiyoruz. Yemek yarismamizin kriterleri arasinda lezzet ve zamani dogru kullanma olacak. Bunun yani sira tabak tasarimi, gida israfi ve temizlik de önemli."

Hastaoglu, etkinligin gerçeklesmesine katki saglayan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz'a da tesekkür etti.