Sisecam'dan hammadde tedariginde sürdürülebilirlik saglayacak stratejik yatirimAbdulselam Durdak- Yeni kum hazirlama tesisi ve kalker dolomit isleme tesisi kapasite artirimi için toplam yatirim tutari yaklasik 1,5 milyar TL olacak - Sisecam Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kirman: - "Sisecam sadece deger katan yatirimlariyla degil, bu yatirimlarin hayata geçmesi ve devamliligi için attigi stratejik adimlarla da önemli basarilara imza atiyor"

Sisecam'dan hammadde tedariginde sürdürülebilirlik saglayacak stratejik yatirimAbdulselam Durdak- Yeni kum hazirlama tesisi ve kalker dolomit isleme tesisi kapasite artirimi için toplam yatirim tutari yaklasik 1,5 milyar TL olacak
- Sisecam Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kirman:
- "Sisecam sadece deger katan yatirimlariyla degil, bu yatirimlarin hayata geçmesi ve devamliligi için attigi stratejik adimlarla da önemli basarilara imza atiyor"

ISTANBUL (AA) - Sisecam, Mersin'de yeni düz cam yatirimlarinin devreye girmesiyle birlikte hammadde tedariginde sürdürülebilirligi garanti altina alacak stratejik bir yatirim karari aldi.

Sisecam açiklamasina göre, 2025 yilinda faaliyetlerine baslayacak olan düz cam yatirimini gerçeklestirecegi Tarsus OSB’deki arazisi içinde, tesisin hammadde ihtiyacina cevap verecek yeni bir kum hazirlama tesis yatirimi yapacak olan Sisecam ayrica Mersin’de yer alan kalker ve dolomit isleme tesisinin de kapasitesini artiracak.

Sisecam bu hamle ile üretim süreçleri için yakin ve sürdürülebilir kaynak teminini saglarken, proaktif bir yönetim anlayisiyla, günümüzün bozulan tedarik zinciri kaynakli risklerini henüz ortaya çikmadan bertaraf etmeyi amaçliyor. Yaklasik 1,5 milyar TL yatirim tutari ile 2024 yili eylül ayinda tamamlanmasi hedeflenen yatirimlarla düz cam ve buzlu cam ihtiyaçlarini karsilayacak kum hazirlama tesisi yillik 490 bin ton kapasiteye sahip olacak. 165 bin ton düzeyinde bir kapasite artiminin gerçeklesmesiyle Mersin dolomit kalker hazirlama tesisinin yillik kapasitesi ise yillik 655 bin tona ulasacak.

-Kritik girdilerin teminini ve maliyetleri kontrol altina alacak

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Sisecam Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kirman, tedarik maliyetlerinde avantaj saglarken cam üretimi için hammadde sürekliligini de garanti altina alacak yatirimlarla iliskin sunlari kaydetti:

"Küresel salginla baslayan ve Rusya-Ukrayna savasi ile artan tedarik zincirine dair bozulmalar, derinleserek ilerliyor. Belirsizliklerle dolu bir küresel atmosferde arz kesintisi risklerine karsi etkin bir yönetisim saglamak kurumsal basarilarin sürdürülebilirligi için her geçen gün daha fazla önem kazaniyor. Uzun dönem satin alma stratejileri, kritik tedarikçilerle is birlikleri, dikey entegrasyon gibi çesitli stratejiler tedarik zinciri yönetiminin temel ve kalici bilesenleri haline geliyor. Hammadde tedarik sürekliligi saglama stratejik bir öneme sahip. Cam faaliyet alanlarimizin en temel girdilerinin teminin garanti altina alinmasi, kirilganliklarin giderilmesi ve is sürekliligi odakli sürdürülebilir bir strateji yönetiyoruz. Bu anlamda aldigimiz yeni yatirim kararlarinin hem girdi verdigimiz sektörlerin büyümesi hem de sektörlerimizdeki lider konumumuzun korunmasi anlaminda önemli olduguna inaniyorum. Sisecam sadece deger katan yatirimlariyla degil, bu yatirimlarin hayata geçmesi ve devamliligi için attigi stratejik adimlarla da önemli basarilara imza atiyor."