Seçim sonrasi insaat sektöründe ciddi hareketlilik bekleniyorUgur Aslanhan- Besa Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci:- "Hem yabanci hem de yerli yatirimcinin beklemede oldugu insaat sektöründe seçim sonrasi çok ciddi hareket bekliyoruz"

Seçim sonrasi insaat sektöründe ciddi hareketlilik bekleniyorUgur Aslanhan- Besa Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci:- "Hem yabanci hem de yerli yatirimcinin beklemede oldugu insaat sektöründe seçim sonrasi çok ciddi hareket bekliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Besa Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci, hem yabanci hem de yerli yatirimcinin beklemede oldugu insaat sektöründe seçim sonrasi çok ciddi hareket beklediklerini bildirdi.

Besa Holding'den yapilan açiklamada insaat sektörüne iliskin degerlendirmeleri yer alan Bezci, Kovid-19 ile birlikte durgunluk sürecine giren insaat sektöründe o günden bu yana konut stokunun önemli ölçüde eridigini anlatti.

Sektörde yil basindan bu yana yeni bir durgunluk yasandigini kaydeden Bezci, bunun nedenleri arasinda fiyatlarin yükselmesi, krediye ulasim zorlugu ve seçim ortaminin bulundugunu belirtti.

Bezci, yasanan belirsizligin özellikle yabanci yatirimciyi beklemeye aldigini aktararak, yabanciya satis rakamlarinin geçen yil 67 bin 490'a çiktigini animsatti.

Türkiye'nin artik ABD, Ingiltere ve Fransa gibi dünyanin cazibe merkezleri arasina girdigini, her cografyadan insanlarin burada is kurdugunu ve ülkeye yerlestigini anlatan Bezci, su ifadeleri kullandi:

"Elbette yabanci trafigini etkileyen unsurlar var; bunlardan biri de belirsizlik durumlari. Seçim her ülkede ekonomik gidisati olumsuz etkiler, yatirimci önünü görmek ister. Bu yüzden yil basindan itibaren yabanci yatirimci sayisi ciddi oranda azaldi. Seçim sonrasi bu alanda büyük bir ivme bekliyoruz. Hem yabanci hem de yerli yatirimcinin beklemede oldugu insaat sektöründe seçim sonrasi çok ciddi hareket bekliyoruz."

- "Seçim sonrasi üretimin hizlanmasi için önemli adimlar atilacak"

Efe Bezci, bir süredir konut üretiminin yetersiz olmasi nedeniyle artan ihtiyacin karsilanamadigini ve bu sorunun acilen çözülmesi gerektigini belirterek, seçim sonrasi ilk ele alinacak konularin basinda üretimin yetersizliginin geldigini bildirdi.

Bezci, "Kredi sorununun giderilmesi, yeni büyük projelerle güvenli ve yasanabilir konutlar üretilmesi gerekiyor. Ülkemizde çok ciddi sayida genç kusak var. Onlar en kisa sürede kiradan kurtulup ev sahibi olmanin yollarini ariyor. Dogal olarak su an gündem seçim ama seçim sonrasi adimlar birer birer atilacak ve kisa sürede önemli yol alinacak. Buna inaniyoruz." degerlendirmesini yapti.