Savunma Sanayii Medya Zirvesi 20 Mart'ta Ankara'da düzenlenecekGöksel Yildirim

Savunma Sanayii Medya Zirvesi 20 Mart'ta Ankara'da düzenlenecekGöksel Yildirim

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Medya Zirvesi, 20 Mart'ta Ankara'da gerçeklestirilecek.

Savunma Sanayii Arastirmalari Merkezince (SASAM) yapilan yazili açiklamada, SASAM tarafindan düzenlenecek ve Anadolu Ajansinin da katilacagi zirvenin Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi himayelerinde, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanliginin destekleriyle Teknopark Ankara'da yapilacagi bildirildi.

Açiklamada zirveye iliskin su bilgilere yer verildi:

"Türk savunma sanayiinde önemli bir boslugu ve ihtiyaci doldurmayi hedefleyen zirvenin üç amaci vardir. Birinci amaç; savunma sanayii firmalarinin kurumsal iletisim birimleri, savunma sanayii sektör basini ve ulusal basin çalisanlarini bir araya getirerek tanismalarini saglamak, tecrübe paylasimi ve fikir alisverisinde bulunmalarina aracilik etmektir.

Ikinci amaç; düzenlenecek panel, söylesi ve çalistaylar ile savunma sanayiinde pazarlama iletisimi, savunma sanayii haberlerinin ihracata olan katkisi, savunma sanayii haberlerinin istihbarat açidan kiymetlendirilmesi gibi konular ele alinacaktir.

Üçüncü amaç; zirvede, savunma sanayii firmalarinin basindan beklentisini ve basinin da savunma sanayii firmalarindan beklentisini dile getirebilecekleri bir ortam olusturulacaktir. Zirve bu hedefleriyle taraflarin daha saglikli iletisim kurmalarina ve hazirlanan haberlerin olmasi gerektigi nitelige ulasmasina aracilik edecektir."

Isteyen firmalar ve basin kuruluslari kendilerine ait stantta görüsmelerini yapacak, standi bulunmayanlar ise B2B için belirlenmis alanlarda görüsmelerini gerçeklestirecek.

Zirveye, savunma sanayisi firmalarinin yöneticileri, kurumsal iletisim ve is gelistirme birimlerinin yetkilileri, ulusal basin kuruluslarinin yöneticileri ve çalisanlari, savunma sanayisi sektörün de faaliyet gösteren basin kuruluslarinin temsilcileri katilacak.

Savunma sanayisi firmalarinin kurumsal iletisim ve is gelistirme birimleri, sektör basini ile ulusal basini bir araya getirecek zirve kapsaminda gerçeklestirilecek panel ve söylesilerde savunma sanayisinin iletisimi, is gelistirmesi ve ihracati ile ilgili önemli konular ele alinacak.