Saudi Aramco, Güney Kore'de 7 milyar dolarlik projenin temelini attiKhaled Tarek,Muhammed Emin Canik

Saudi Aramco, Güney Kore'de 7 milyar dolarlik projenin temelini attiKhaled Tarek,Muhammed Emin Canik

RIYAD (AA) - Suudi Arabistan'in ulusal petrol sirketi Saudi Aramco, Güney Kore'nin Ulsan sehrinde 7 milyar dolarlik Sahin Petrokimya Projesi'nin temelinin atildigini açikladi.

Sirketten yapilan yazili açiklamada, Kasim 2022'de duyurulan ve temeli bugün atilan projenin Saudi Aramco'nun yan kurulusu olan S-Oil tarafindan gelistirildigi belirtildi.

Sürdürülebilirlik ve karbon emisyonlarinin azaltilmasinda olumlu bir etkiye sahip oldugu belirtilen projenin, Saudi Aramco'nun ham petrolü kimyasal maddelere dönüstürme stratejisi için ciddi bir önem arz ettigi aktarildi.

Saudi Aramco Yönetim Kurulu Baskani Emin Hasan en-Nasir, yaptigi yazili açiklamada, Sahin Projesi'nin aritma, kimyasallar ve pazarlama alaninda sirketin uluslararasi düzeydeki en büyük yatirimlarindan biri oldugunu belirtti.

Sirketin, sivilari kimyasal maddelere dönüstürme alanindaki gelisiminde Sahin Projesi'ninin önemli bir adim oldugunun altini çizen Nasir, "Ayni zamanda (Güney) Kore Cumhuriyeti'ndeki varligimizi güçlendirmede bir kilometre tasini temsil ediyor." ifadesini kullandi.

Sahin Projesi, ham petrolü, termal parçalanma yoluyla kimyasal maddelere dönüstürmede Saudi Aramco’nun büyük ölçekteki ilk ticari kullanimini kapsiyor.