Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Iskenderun'da demir çelik isçileriyle sahur yaptiArif Yavuz

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Iskenderun'da demir çelik isçileriyle sahur yaptiArif Yavuz

HATAY (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Hatay'in Iskenderun ilçesinde demir çelik isçileri ve aileleriyle sahur yapti.

Bakan Varank, depremden büyük hasar gören küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere geldigi Hatay ziyareti kapsaminda aksam saatlerinde Iskenderun ilçesine geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile birlikte Iskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle istisare toplantisina katilan Bakan Varank, geceyi konteyner kentte geçirdi.

Iskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tosyali Demir Çelik Iskenderun Yassi Çelik Üretim Tesisleri'nde çalisan depremzede isçiler ve aileleri için kurulan 2 bin kisilik konteyner kenti ziyaret eden Bakan Varank, demir çelik isçileri ve aileleri ile birlikte sahur yapti.

Varank, sahurun ardindan Tosyali Holding Yönetim Kurulu Baskani Fuat Tosyali'dan yilda 4 milyon ton yassi çelik ile 700 bin ton filmasin üretimi yapacak ve mayis ayinda devreye alinacak yeni yatirimlari hakkinda bilgi aldi.

Depremzede isçiler ve aileleriyle yapilan sahur programinda Bakan Varank'a, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt, TSE Baskani Mahmut Sami Sahin ve Iskenderun OSB Baskani Erol Ayhan Tosyali da eslik etti.