Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Bursa'da konustu:Elif Özlem Çelikler,Ugur Ulu- "Bursali hemsehrilerimize güveniyoruz, inaniyoruz. Insallah bu dönemde de dogru tercihi yapacaklar, Sayin Cumhurbaskani'mizi bir kez daha cumhurbaskanligi koltuguna oturtacaklar, bu ülkenin rotasini salimen yolunda tutacaklar. Biz de insallah daha müreffeh, daha aydinlik Türkiye Yüzyili'ni hep beraber insa edecegiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Bursa'da konustu:Elif Özlem Çelikler,Ugur Ulu- "Bursali hemsehrilerimize güveniyoruz, inaniyoruz. Insallah bu dönemde de dogru tercihi yapacaklar, Sayin Cumhurbaskani'mizi bir kez daha cumhurbaskanligi koltuguna oturtacaklar, bu ülkenin rotasini salimen yolunda tutacaklar. Biz de insallah daha müreffeh, daha aydinlik Türkiye Yüzyili'ni hep beraber insa edecegiz"

BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "Bursali hemsehrilerimize güveniyoruz, inaniyoruz. Insallah bu dönemde de dogru tercihi yapacaklar, Sayin Cumhurbaskani'mizi bir kez daha cumhurbaskanligi koltuguna oturtacaklar, bu ülkenin rotasini salimen yolunda tutacaklar. Biz de insallah daha müreffeh, daha aydinlik Türkiye Yüzyili'ni hep beraber insa edecegiz." dedi.

Partisi tarafindan milletvekilligine aday gösterildigi Bursa'da seçim çalismalarina baslayan Varank, kullandigi 16 BRS 99 plakali Gemlik mavisi Togg ile Ulu Cami'ye geldi.

Bakan Varank, cuma namazinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'nin metre alti çözünürlükte yerli ve milli gözlem uydusu IMECE'nin firlatma programinin son dakika hava durumu nedeniyle ertelendigini animsatti.

Birkaç gün içinde yerli ve milli uyduyu uzaya göndereceklerini belirten Varank, 21 yildir bu ülkede tas üstüne tas koymanin, Türkiye'de teknolojiye, üretime yatirim yapmanin derdinde olan bir siyasi hareket olduklarini vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Varank, sözlerini söyle sürdürdü:

"Iste bugün buraya Türkiye'nin otomobiliyle geldik. Gemlik mavisi bir otomobille geldik. Sadece sunu hatirlamanizi rica ediyorum; Biz 'Bu otomobili yapacagiz' diye ilan ettikten sonra muhalefet bize hangi cümleleri kurdu? Bizi nasil yolumuzdan çevirmeye çalisti? Nasil moralimizi bozmaya çalisti? Kamuoyu bunu gayet iyi biliyor. Biz bu araci tanittik. Dediler ki 'Hani bunun fabrikasi nerede?' Fabrikasinin temelini attik, dediler ki 'Siz bu fabrikayi yapamazsiniz.' Açilisini gerçeklestirdik, 'Yalan söylüyorsunuz, bu fabrikada üretim yok. Bu araçlari yurt disindan getiriyorsunuz' dediler. Hatirlayin yillarca bu ülkede vatandaslarimiz dediler ki 'Sayin bakanim niye baska ülkelerin araçlarini makam araci kullaniyorsunuz? Niye bizim bir otomobilimiz yok?' Su anda bakan arkadaslarimiz Türkiye'nin otomobilini makam araci olarak kullaniyorlar."

- "Bursa her seyin en güzeline layik"

Bakan Varank, "Yapamazsiniz, yaptirmayiz." denilen ne varsa onlari yapa yapa, mücadele vere vere bugünlere geldiklerini ifade etti.

14 Mayis seçimlerine isaret eden Varank, "Bursali hemsehrilerimize güveniyoruz, inaniyoruz. Insallah bu dönemde de dogru tercihi yapacaklar, Sayin Cumhurbaskani'mizi bir kez daha cumhurbaskanligi koltuguna oturtacaklar, bu ülkenin rotasini salimen yolunda tutacaklar. Biz de insallah daha müreffeh, daha aydinlik Türkiye Yüzyili'ni hep beraber insa edecegiz. Türkiye, bölgesinde, dünyada sözü dinlenir bir ülke olarak yoluna devam edecek. Kendi ayaklari üstünde durabilen bir ülke olacak. Bunu yapmanin yolu da Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde siki siki bir araya gelmek, ay yildizli al bayragimizin altinda bu mücadeleyi vermekten geçiyor." dedi.

Bursalilarin da teveccühüyle hem Cumhur Ittifaki'nin Meclis'te çogunlugu elde edecegine hem de Cumhurbaskani Erdogan'in tekrar seçilecegine inandiklarini söyleyen Varank, "Davamiz hayirli ugurlu olsun. Bu kutlu mücadelemiz hayirli ugurlu olsun. Bursa her seyin en güzeline layik. Insallah biz de Bursa'nin hizmetkari olmak için çalismalarimizi sürdürecegiz." diye konustu.

Vatandaslarla hatira fotografi çektiren Varank, camiden kendi kullandigi Togg ile ayrildi.