Samsun'da yol kenarindaki heyelana fore kazikla önlem aliniyorFatih Mehmet Kürkçü

Samsun'da yol kenarindaki heyelana fore kazikla önlem aliniyorFatih Mehmet Kürkçü

SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde, Recep Tayyip Erdogan Bulvari'nin kenarinda yasanan heyelanin yola zarar vermemesi için çalisma baslatildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Recep Tayyip Erdogan Bulvari Balaç mevkisindeki heyelan nedeniyle bölgede etüt ve zemin incelemeleri yapildi.

Ekiplerin çalismasi sonrasinda 80 metrelik bir bölümün risk olusturdugu tespit edilerek proje hazirlandi. Proje kapsaminda bölgeye 25 metre uzunlugunda 60 adet fore kazigin çakilmasina baslandi. Araliksiz olarak devam edilen çalismalarin 20 gün içinde bitirilmesi planlaniyor. Zemin kontrollerinin devam edecegi bölgede gerek görülmesi halinde 27 adet daha fore kazik çakilacak.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, fore kazik çalismasinin, Recep Tayyip Erdogan Bulvari'ni etkileyecek olasi bir olumsuz durumun önüne geçmek için yapildigini vurguladi.

Demir, "Yapilan her isi bir daha geri dönmemek üzere saglam, güvenilir ve teknigine uygun sekilde yapmaya çalisiyoruz. Allah korusun büyük bir felaket olmadan tedbirlerimizi aliyoruz. Çünkü küçük ihmaller büyük felaketler dogurur. Biz de hiçbir ihmale mahal vermeden zayif gördügümüz tüm zeminleri tahkim ederek gerekli tedbirleri aliyoruz." ifadelerini kullandi.

Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Ahmet Bayir da hiçbir ihmale mahal vermediklerini ve zayif gördükleri tüm zeminleri tahkim ederek gerekli tedbirleri aldiklarini kaydetti.