Samsun Valisi Dagli Anadolu Ajansinin kurulusunun 103'üncü yil dönümünü kutladiIlyas Gün

Samsun Valisi Dagli Anadolu Ajansinin kurulusunun 103'üncü yil dönümünü kutladiIlyas Gün

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dagli, Anadolu Ajansinin (AA) kurulusunun 103'üncü yil dönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Dagli, mesajinda, Anadolu Ajansinin Kurtulus Mücadelesi'ni basariya ulastiracak kararlari ve haberleri en kisa zamaninda millete bildirmekle ise basladigini belirtti.

Her geçen yil artan birikimi ve yeni atilimlariyla ajansin daha da büyüyüp güçlendigine isaret eden Dagli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatiyla Milli Mücadele yillarinda kurulan ve Istiklal Mücadelesi'nin kazanilmasina önemli katkilar sunan Anadolu Ajansi, halki dogru bilgilendirerek milletimizin güvenini ve saygisini kazanmis, basinimizin önemli yapi taslarindan birisi haline gelmistir. Kuruldugu günlerde büyük bir özveriyle ve kisitli imkanlarla çalisan Anadolu Ajansi, bugün bilgi ve birikimine ileri teknolojiyi de ekleyerek yalnizca ülkemizin degil, dünyanin da önde gelen ajanslari arasina girmistir." ifadesini kullandi.

Anadolu Ajansinin Türk basininin gurur kaynagi oldugunu vurgulayan Dagli, sunlari kaydetti:

"Depremde, savasta, afette ve salginda fedakarca çalisan Anadolu Ajansi, ilkeli ve tarafsiz haber anlayisiyla kamuoyunu bilgilendirerek, Türk basininin gurur kaynagi oldu. Ilimizde kamuoyunu bilgilendirme görevini basariyla yerine getiren Anadolu Ajansinin 103'üncü kurulus yil dönümünü tebrik ediyor, bu anlamli gün vesilesiyle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ajansin kurulusunda emegi geçenleri rahmet ve sükranla aniyorum. Yayin hayatinizda basarilarinizin devamini diliyor, tüm çalisanlariniza muhabbet ve selamlarimi sunuyorum."