Saglik Bakanligi Istanbul ve Izmir'de mide botoksu yapan iki merkeze sorusturma baslattiYildiz Nevin Gündogmus

Saglik Bakanligi Istanbul ve Izmir'de mide botoksu yapan iki merkeze sorusturma baslattiYildiz Nevin Gündogmus

ANKARA (AA) - Saglik Bakanligindan Istanbul ve Izmir'de obezite tedavisi amaciyla mide botoksu uygulanan iki merkeze yapilan denetimler sonucu, ilgili ürünün bu islemde kullanilmasinin endikasyon disi degerlendirildigi belirtilerek, her iki saglik kurulusunun faaliyetinin askiya alindigi bildirildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal medya hesabindan Bakanligin duyurusunu paylasti.

Duyuruda, obezite tedavisi amaciyla mide botoksu yaptirdiktan sonra yan etki nedeniyle farkli hastanelere basvuran hastalarin oldugu bildirildi.

Bunun üzerine Istanbul Saglik Müdürlügü ve Izmir Saglik Müdürlügünün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandigi merkezlere olagan disi acil denetimler gerçeklestirildigi aktarilarak, Istanbul'da faaliyette bulunan Özel GSM Gisbir Saglik Merkezi Hastanesi ile Izmir'de faaliyette bulunan Özel Bati Anadolu Tip Merkezinde bu hastalara müdahale edildiginin tespit edildigi, tedavide kullanilan ürünlere el konarak incelemeye alindigi belirtildi.

Duyuruda sunlar kaydedildi:

"Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu tarafindan yapilan degerlendirmede, ilgili ürüne ait serinin ithalat onayli oldugu ancak mide botoksu isleminde kullanilmasinin endikasyon disi olarak degerlendirildigi bildirilmistir.
Her iki saglik kurulusunun ilgili birimlerinin faaliyeti askiya alinmis ve ilgililer hakkinda sorusturma baslatilmistir. Konu Bakanligimiz tarafindan titizlikle takip edilmektedir. Etkilenen hastalarimiza gerekli tedaviler uygulanmis olup takipleri yapilmaktadir."