Sabiha Gökçen, havalimani sektörünün en teknolojik markasi seçildiErgin Garip- Sabiha Gökçen Havalimani CEO'su Berk Albayrak: - "Havalimani alaninda lider marka görülmek bizim için en büyük ödül ve üstün hizmet kalitemizin en degerli göstergesi"

Sabiha Gökçen, havalimani sektörünün en teknolojik markasi seçildiErgin Garip- Sabiha Gökçen Havalimani CEO'su Berk Albayrak:
- "Havalimani alaninda lider marka görülmek bizim için en büyük ödül ve üstün hizmet kalitemizin en degerli göstergesi"

ISTANBUL (AA) - Türkiye’nin en büyük ikinci havalimani Istanbul Sabiha Gökçen (ISG), Tech Brands Turkey'de "Havalimani'nda En Teknolojik Marka" ödülüne layik görüldü.

ISG'den yapilan açiklamaya göre, sundugu hizmet ve teknoloji altyapisini yolcu memnuniyeti için sürekli gelistiren ISG, havalimani kategorisinde tüketiciler tarafindan lider marka seçildi.

NielsenIQ Türkiye ve Pazarlamasyon is birligi ile gerçeklestirilen ve Türkiye'deki markalarin teknoloji alanindaki tüketici marka algisini arastiran ödül programi Tech Brands Turkey, beyaz esyadan sigortaya, hava yolundan akaryakita kadar 41 farkli sektörde, açik uçlu sorularla Türkiye genelindeki tüketici kitlesinin vermis oldugu yanitlar baz alinarak hazirlanan raporun sonucunda siralamaya giren markalari ödüllendiriyor.

Arastirmada yer alan halk jürisi, her kategori için düsündükleri markayi, herhangi bir hatirlatma veya yönlendirme olmadan spontane sekilde yanitliyor.

- Teknolojik çözümlerle maksimum yolcu memnuniyeti

ISG, uçus takibinden avantajli kampanyalara kadar konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri mobil uygulama ile yolcularina sunuyor.

Yolcularin binis kartlari olmadan sadece yeni çipli kimlik kartlariyla uçuslarina hizli ve kolayca gitmesine imkan veren sistemi de hayata geçiren Sabiha Gökçen, kimlik kartiyla boarding, bagaj etiketini üretme ve yapistirip bagaj sistemine teslim etme firsati da sunuyor.

Yapay zeka destekli görüntü isleme sistemi ile giris, güvenlik geçis, pasaport kontrol süreçleri ve yolcularin bekleme süreleri ölçülerek yolcu hareketinin takip edildigi Sabiha Gökçen Havalimani'nda yolcu trafigini hizlandiriyor.

Türkiye'nin ISG ile tanistigi bir diger yenilik olan e-pasaport uygulamasi ile 18 yasini geçmis Türk vatandaslari çipli pasaportunu e-pasaport bankolarina okutup biyometrik sistem sayesinde parmak izlerini ve yüzlerini taratarak saniyeler içerisinde pasaport islemlerini tamamliyor. ISG'de ayrica, blockchain altyapisi kullanilarak paydaslara hizli ve dogru bir sekilde bilgi akisi saglaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sabiha Gökçen Havalimani Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, havaciliktaki basarilarini yeni bir ödül ile taçlandirdiklarini belirterek, "Gayretlerimizin bizzat yolcular tarafindan takdir edilmesi gurur verici. Yolcularimizin memnuniyetini artirmak, eksiksiz ve kesintisiz hizmet sunmak için tüm ekip arkadaslarimizla çalismalarimiza devam edecegiz. Bu memnuniyetin dile getirilmesi, havalimani alaninda lider marka görülmek bizim için en büyük ödül ve üstün hizmet kalitemizin en degerli göstergesi." ifadelerini kullandi.