Rusya: Ukraynali silahli gruplar Rus topraklarini istila etmeye çalistiAli Cura

Rusya: Ukraynali silahli gruplar Rus topraklarini istila etmeye çalistiAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, tanklarla takviye edilmis Ukraynali silahli gruplarin, sinirdaki Belgorod bölgesinde Rusya Federasyonu topraklarini istila etme girisiminde bulundugunu, Rus ordusunun ise saldirilari püskürttügünü bildirdi.

Konasenkov, Rusya’nin Belgorod bölgesine Ukrayna tarafindan yapilan saldirilara iliskin açiklamalarda bulundu.

Ukrayna’nin Rus topraklarindaki bazi bölgeleri istila etme girisiminde bulundugunu belirten Konasenkov, bu sabah Rusya Silahli Kuvvetleri, Sinir Muhafiz Servisi ve Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) bazi birlikleriyle Kiev’in Belgorod bölgesinde Sebekino sehrindeki sivil halka yönelik yeni bir “terör eylemi” gerçeklestirme girisimini engelledigini söyledi.

Konasenkov, sözlerini söyle sürdürdü:

"Moskova saatiyle sabah saat 03.00 siralarinda Belgorod bölgesindeki sivil hedefleri yogun bir sekilde bombaladiktan sonra Ukraynali terörist olusumlar, tanklarla takviye edilmis 2 motorlu piyade bölügünden olusan kuvvetlerle Novaya Tavoljanka ve Sebekino uluslararasi otomobil kontrol noktasi yakinlarindaki Rusya Federasyonu topraklarini istila etmeye çalisti. Rus askerlerinin özverili eylemleriyle Ukraynali terörist gruplarin 3 saldirisi püskürtüldü."

Rus ordusunun Bati Askeri Bölgesi hava kuvvetlerinin, bu gruplara 11 saldiri düzenledigini aktaran Konasenkov, roket ve topçu birliklerinin 77 atis yaptigini, agir atesleme sistemleriyle de 2 saldiri düzenlendigini belirtti.

Rus askeri ve güvenlik güçlerinin eylemleriyle söz konusu gruplarin önemli kayiplar verdigini vurgulayan Konasenkov, devlet sinirlarinin ihlaline izin verilmediginin altini çizdi.

Konasenkov, “Ukrayna tarafinin sinir bölgesinde 30’dan fazla Ukraynali terörist, 4 zirhli askeri araç, Grad çok namlulu roketatar sistemi ve bir pikap yok edildi.” dedi.