Rusya: ABD ile ihtilafin en sicak asamasindayizAli Cura

Rusya: ABD ile ihtilafin en sicak asamasindayizAli Cura

MOSKOVA (AA) – Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Ryabkov, Rusya'nin ABD ile ihtilafin en sicak asamasinda oldugunu söyledi.

Ryabkov, Sputnik Radyo'da yaptigi konusmada, Rusya ile ABD iliskilerine yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Iki ülke arasindaki iliskilerin oldukça gergin olduguna isaret eden Ryabkov, "Halihazirda ABD ile ihtilafin en sicak asamasinda bulunuyoruz. Bu devletin çesitli yönlerde Rusya ile dogrudan hibrit savasina dahil oldugunu gözlemliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Bu savasin bazi biçimlerinin esi benzeri görülmemis olduguna dikkati çeken Ryabkov, bunlarin soguk savas döneminde bile var olmadigini aktardi.

Su anda nükleer çatisma konusunda çok konusma yapildigini anlatan Ryabkov, Rusya'nin ise her zaman nükleer savasinin kazananinin olmayacagini dile getirdigini hatirlatti.

ABD'nin "düsüncesizce, kiskirtici bir sekilde ve pervasizca" birçok yönden durumu tirmandirmaya çalistigini dile getiren Ryabkov, hasimlarinin Rusya'yi stratejik bir yenilgiye ugratma yeteneklerine dair temelsiz inanca sahip oldugunu ifade etti. Ryabkov, "Bu, kelimenin tam anlamiyla atesle oyundur." diye konustu.

Ryabkov, ABD'nin, Rusya'nin egemenligine ve toprak bütünlügüne tecavüz halinde "her türlü önlemi alma, her yolu kullanma" kararliligini hafife almasinin "ölümcül bir hata" olacagini sözlerine ekledi.